.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Peste 70 de sindicalişti care fac parte din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Educaţiei Naţionale şi Federaţia “Spiru Haret”, pichetează, marţi, sediul Ministerului Educaţiei, cerând guvernanţilor să nu îngheţe salariile în 2012, să deblocheze posturile din învăţământ şi să aloce şase la sută din PIB pentru educaţie.

Demonstranții cer:  “Nu abandonaţi investiţiile din învăţământ “, “Acordaţi învăţământului 6% din PIB conform Legii educaţiei naţionale”,,  “Deblocaţi posturile din unităţile de învăţământ” şi “Respectaţi dreptul copiilor la educaţie”. Sindicaliştii au scris pe o pancartă o poezie intitulată “Aritmetică” – “Dom’ preş’, cu drag, la toţi ne-aţi spus: / Un sfert din leafă vi s-a dus … / Ce v-a rămas, vedeţi pe loc: / Aveţi salar cât domnul Boc!”.

O delegaţie a sindicaliştilor a depus la Registratura Ministerului Educaţiei scrisoarea cu cererile angajaţilor din învăţământ, adresată ministrului Daniel Funeriu. Protestatarii aşteaptă să fie invitaţi la discuţii de către ministrul Educaţiei.Sindicaliştii din învăţământ cer Guvernului şi Ministerului Educaţiei să îşi revizuiască atitudinea faţă de politica salarială şi să nu îngheţe salariile angajaţiilor din sistemul public în 2012. Salariaţii din educaţie au de recuperat de la statul român 33,4%, potrivit deciziilor obţinute în instanţă, la care se adaugă alte 12 procente, bani nerecuperaţi din tăierea salariilor cu 25% aplicată în luna iunie 2010.

“Subliniem încă o dată că nerespectarea hotărârilor judecătoreşti irevocabile privind plata unor drepturi salariale reprezintă un abuz fără precedent şi totodată asistăm la încălcarea drepturilor consfinţite de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, au precizat reprezentanţii FSLI.

De asemenea, sindicaliştii solicită deblocarea posturilor din unităţile de învăţământ, ţinând cont de lipsa acută de personal. Aceştia reclamă numărul prea mare de preşcolari şi elevi la grupe şi, respectiv în clase. “Sunt numeroase situaţii în care o educatoare este nevoită să se ocupe de 40 de copii, deşi legea prevede un număr maxim de 20 de preşcolari la grupă”, susţin sindicaliştii.

Protestatarii solicită şi respectarea prevederilor Legii educaţiei, prin care educaţia ar trebui să primească 6% din PIB începând cu 1 ianuarie 2012 şi resping propunerea Guvernului de a aloca sistemului de învăţământ doar 2% din PIB.

Sindicaliştii din învăţământ au început săptămâna trecută protestele la Ministerul Educaţiei. Ei reclamă lipsa de dialog social din partea instituţiilor statului, considerând că în acest fel “se doreşte reducerea la tăcere a sindicatelor”. Câteva zeci de cadre didactice, membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, au organizat, în 9 noiembrie, un protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumite de anunţul guvernanţilor de a îngheţa salariile în 2012.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .