.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Compania petrolieră a decis de capul sau să majoreze cu 8% preţul gazelor de producţie internă de la 1 octombrie, ceea ce va însemna o scumpire de peste 3% pentru populaţie.

Romanii platesc unul dintre cele mai mici preturi la gaze din Europa, deoarece avem avantajul unei productii interne, care acopera 80% din consumul tarii. Astfel ca importam putin de la rusi, in comparatie cu alte state, iar majorarea pretului pe pietele internationale, ca urmare a cresterii cotatiilor petroliere, ne afecteaza intr-o mica masura. Rusii vand acum gazele cu 500 de dolari pe mia de metri cubi, in timp ce pretul resurselor romanesti este de 160 de dolari.

Insa Petrom, care extrage jumatate din gazul tarii, urmareste exclusiv optimizarea profitului si incearca de mai multi ani sa creasca pretul gazelor pe care le produce. In ultima vreme, discursul public al oficialilor Petrom, in care cer liberalizarea pretului, a devenit tot mai vehement.

Iata ca reprezentantii companiei au facut si ceva concret pentru a forta liberalizarea pretului. Surse din domeniu au declarat, pentru “Adevarul”, ca Petrom si-a notificat clientii la inceputul acestei saptamani de faptul ca va majora, de la 1 octombrie, cu 8% pretul gazelor din productia interna curenta si cu 16% pe cel al resurselor extrase din depozite.

Cei mai importanţi clienţi ai Petrom sunt GDF Suez şi E.ON, întrucât furnizează gaze către populaţie, însă  cele două companii nu au dorit să ofere un punct de vedere public, invocând clauzele de confidenţialitate din contracte.

“Singura modalitate de a se evita creşterea preţului pentru populaţie ar fi ca E.ON şi GDF să nu accepte preţul, să renunţe la contractul cu Petrom şi să-şi notifice clienţii noncasnici că nu le mai pot furniza gaze. Populaţia trebuie alimentată cu prioritate, fiind un serviciu public. Atunci va fi un dezastru pentru toate firmele şi pentru economia ţării”, au  spus specialiştii.

„Romgaz nu va mări preţul de livrare a gazelor din producţia proprie până la 31 martie 2012, întrucât societatea are încheiate contracte ferme. O nouă negociere a preţului va avea loc după expirarea contractelor”, au precizat,  oficialii Romgaz, companie care extrage cealaltă jumătate din gazele ţării.

Mai multe detalii pe : Adevarul

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .