.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

dromihete-620x250„Dromihete a condus triburile geto-dace de la nord de Dunăre, în jurul anului 300 î.Hr. El a purtat un război cu regele trac Lysimach, garda de corp a marelui Alexandru Macedon. Dromihete a reuşit să-l învingă pe Lysimach, căsătorindu-se chiar cu una dintre fiicele acestuia.

Dromihete a fost un rege al dacilor de la nord de Dunăre care a domnit în jurul anului 300 î.Hr., rămas cunoscut în istorie ca urmare a campaniilor militare de succes purtate împotriva lui Lysimach, diadoh al lui Alexandru cel Mare şi devenit rege al Traciei, după moartea marelui rege al Macedoniei.

Conflictul dintre cei doi regi a început se pare în anii 300 î.Hr., ca urmare a dorinţei manifestate tot mai intens de Lysimach de a cuceri mai multe teritorii ale dacilor, de pe malul stâng al Dunării, în timp ce Dromihete vroia să recupereze o parte din cetăţile aflate în Dobrogea sub autoritatea regelui Traciei.

Războiul dintre cei doi a fost declanşat de Lysimach, pe fondul ajutorului trimis de Dromihete unor forturi greceşti de la Marea Neagră. Regele trac a trimis o armată condusă de fiul său Agathocles, în expediţie la nord de Dunăre, însă aceasta a reprezentat un adevărat dezastru. Armata tracă a fost învinsă, iar Agathocles a fost luat prizonier de către geţi.

Fiul lui Lysimach este eliberat însă după scurt timp, semn că Dromihete nu dorea să continue războiul pornit de regele trac. Cu toate acestea, opt ani mai târziu, Lysimach s-a întors pe teritoriile geţilor, de această dată conducând el însuşi o armată formată din 100.000 de soldaţi.

Dromihete a aplicat tactica pârjolirii terenurilor, înfometând armata tracilor, care a suferit de foame şi sete. În cele din urmă, geţii reuşesc să înconjoare şi să captureze armata lui Lysimach. Acesta este dus în capitala Helis, unde Dromihete reuşeşte să-i convingă pe locuitori că este mai bine să-l cruţe pe regele trac, deoarece astfel ar putea primi înapoi cetăţile din Dobrogea.

Şi de această dată Dromihete s-a purtat cu nobleţe în faţa macedonenilor, i-a tratat cu respect şi nu ca pe nişte prizonieri. Regele geţilor a organizat o adevărată sărbătoare pentru Lysimach, oferindu-i o lecţie de simplitate şi onoare. El le-a oferit tracilor o masă bogată, în timp ce el şi geţii săi s-au mulţumit cu mâncăruri simple, sperând în acest fel că îl va convinge pe regele tracilor să accepte pacea şi să înapoieze cetăţile din Dobrogea.

Reacţia lui Dromihete a fost apreciată de Lysimach şi există o legendă care spune că regele geţilor chiar s-ar fi căsătorit cu una dintre fiicele macedoneanului ca semn al unei alianţe de durată. „Regele geto – dac Dromihete este un personaj aparte al istoriei antice. Deşi este atestat în izvoarele antice, nu sunt foarte multe informaţii despre acesta, despre vârsta lui sau modul cum arăta.

Se cunoaşte doar faptul că Dromihete a fost rege al triburilor de geţi de la nord de Dunăre, el reuşind să învingă armata lui Lysimach, garda de corp a marelui rege macedonean Alexandru ce Mare”, a declarat istoricul sucevean Ilie Gliga.”[1]

sursa si foto:  http://www.dzr.org.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .