.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Presedintele ecuadorian Rafael Correa a parasit furios lucrarile summit-ului ibero-american din Paraguay, dupa ce a criticat reprezentanta Bancii Mondiale, prezenta la reuniunea din capitala Asuncion, transmite AFP. “La un forum ibero-american, de ce trebuie sa ascult predici de la vicepresedintele Bancii Mondiale, care in mod fatis mi-a santajat tara?”, a spus Correa, intrerupand discursul pe care-l tinea in acel moment Pamela Cox.

Presedintele ecuadorian participa la lucrarile reuniunii din Paraguay, la care au luat parte lideri din America Latina, Spania si Portugalia. Summitul, desfasurat pe parcursul a doua zile, a analizat efectele pe care le-a avut criza globala asupra cresterii economice.

AFP scrie ca, in timpul prezentarii facute de Pamela Cox, un inalt oficial al Bancii Mondiale pentru zona Americii Latine si a Caraibelor, presedintele ecuadorian s-a aratat vizibil deranjat.  “La un forum ibero-american, de ce trebuie sa ascult predici de la vicepresedintele Bancii Mondiale, care in mod fatis mi-a santajat tara?”, a spus Correa, intrerupand discursul pe care-l tinea Cox.

Correa a facut referire la un incident din 2007, anul in care a ajuns presedinte, si in care a expulzat reprezentantul Bancii Mondiale in Ecuador dupa ce organizatia a decis sa retraga un imprumut aprobat anterior, in valoare de 100 de milioane de dolari.

Imprumutul fusese aprobat de Banca Mondiala in 2005, cand Correa era ministru de Finante in Ecuador.

“Acea doamana mi-a spus: Nu va vom da creditul, deoarece politicile Ecuadorului s-au schimbat“, a afirmat Correa, insistand ca nu intelege de ce trebuie sa asculte de “birocratii internationali”.

Cox “ar trebui cel putin sa inceapa prin a-si cere scuze pentru daunele provocate Americii Latine si tarilor de pe glob”, a cerut Correa, care a parasit imediat sala.

Gazda reuniunii, presedintele paraguayan Fernando Lugo, a incercat sa minimalizeze importanta incidentului, afirmand ca summitul este “un forum deschis, unde sunt ascultati oamenii si ideile lor”.

AFP precizeaza ca Pamela Cox nu a reactionat in timpul declaratiei lui Correa si, dupa ce si-a reluat discursul, nu a facut referire la presedintele ecuadorian.

Un purtator de cuvant al Bancii Mondiale, Sergio Jellinek, a afirmat ca liderul ecuadorian “a fost deplasat si in afara contextului”, iar atacul lui “a fost personal”.

Ulterior, Correa a revenit in sala, criticandu-i in discursul sau atat pe Cox, care este cetatean american, cat si organizatia OECD, al carei reprezentant era prezent la reuniune.

 

Sursa: Hotnews

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .