.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Inalta Curte de Casatie si Justitie a publicat, la solicitarea HotNews.ro, termenele de prescriptie pentru dosarele de mare coruptie judecate pe rolul instantei. Potrivit Curtii Supreme, dosarul Zambaccian – in care este invinuit Adrian Nastase, urmeaza sa se prescrie in aprilie 2013. Dosarul Zambaccian are cel mai scurt timp de prescriere. Dosarul Matusa Tamara urmeaza sa se prescrie in iulie 2013. Tot in 2013 urmeaza sa se prescrie si dosarul terenurilor MapN in care sunt invinuiti George Becali si fostul ministru al Apararii Victor Babiuc.


Dosarul “Bunuri din China (Zambaccian I)” – prescriptie aprilie 2013.

Acest dosar a fost suspendat de la judecare timp de 7 luni intre martie 2007 si septembrie 2007 pentru judecarea unei exceptii de neconstitutionalitate. Curtea Suprema a decis recent ca din termenul de prescriptie sa fie scazuta perioda in care dosarele de mare coruptie au fost blocate la Curtea Constitutionala. Fara acesta decizie termenul de prescriptie pentru acest dosar ar fi fost octombrie 2012.

Dosarul nr.514/1/2009 privind pe Năstase Adrian, Jianu Paula Irina şi alţii – termenul de prescripţie special al răspunderii penale se împlinește în luna aprilie 2013;


  • Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010.
  • 

In 7 februarie 2006, procurorii DNA au confirmat inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si a altor cinci persoane “pentru fapte de coruptie”. 

In 16 februarie 2006, Departamentul National Anticoruptie a dezvaluit ca Nastase era cercetat pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite. Mai exact, in perioada 2001-2004, Nastase “ar fi folosit influenta si autoritatea decurgand din calitatea de presedinte al partidului de guvernamant, dar si prerogativele specifice functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei, obtinand foloase necuvenite de la invinuita Irina Paula Jianu”. Astfel, el ar fi primit peste 100.000 USD (reprezentand contravaloarea unor bunuri importate din China) si 1.200.000 RON (reprezentand contravaloarea tamplariei din aluminiu si lemn cu geam termopan, executata la imobilele din Bucuresti, strada Zambaccian nr. 16 si comuna Cornu, judetul Prahova). In schimbul acestor foloase, Nastase ar fi dispus numirea si mentinerea Irinei Paula Jianu in functiile de inspector general de stat si presedinte al Consiliului de Conducere la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC).

Dosarul Matusa Tamara- prescriptie iulie 2013

Acest dosar a fost blocat la Curtea Constitutionala timp de 10 luni. Daca acesta perioada nu ar fi fost scazuta din perioada de prescriptie termenul de prescriptie ar fi fost octombrie 2010.

Dosarul nr.8237/1/2009 privind pe Melinescu Ioan, Năstase Adrian şi Priboi Ristea – termenul de prescripţie special al răspunderii penale se împlinește în luna iulie 2013;

  • Una dintre primele decizii luate de Adrian Nastase dupa numirea in functia de prim-ministru in decembrie 2000 a fost inlocuirea lui Adrian Cucu, pe atunci sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii de Bani (ONPCSB), cu Ioan Melinescu.

 Potrivit procurorilor DNA, Melinescu si Nastase s-au intalnit in noiembrie 2000, primul (pe atunci membru al conducerii ONPCSB) informandu-l pe politician (pe atunci deputat) ca in cadrul ONPCSB exista in lucru un dosar privind depunerea de catre Dana Nastase a sumei de 400.000 de dolari intr-un cont deschis la banca Creditanstalt (devenita mai tarziu HVB Bank).
  • Melinescu i-ar fi promis lui Nastase ca va bloca dosarul pana dupa alegeri, iar dupa numirea in functia de presedinte al ONPCSB ar fi sustras lucrarea respectiva, pe care i-ar fi inamnat-o lui Ristea Priboi, la acea data consilier al lui Adrian Nastase. De fata s-ar fi aflat si controversatul om de afaceri Genica Boerica, care apare ca martor al acuzarii.

Ce spune Nastase despre prescrierea dosarelor sale:

  • Adrian Nastase: Nu, nu. Nu stiu cand se prescriu, va rog sa va uitati la mine pe blog. Nu am o memorie atat de buna si nici nu mi-o umplu cu toate lucrurile astea. Ceea ce pot sa va spun: nici una dintre fapte nu se prescrie, asa ca ingrijorarea celor care imi pun astfel de intrebari nu este intemeiata.
  • Deci nu se prescriu si tot pentru cei ingrijorati de aceasta chestiune, chiar daca s-ar prescrie eu am anuntat clar ca doresc ca procesul sa mearga pana la capat. Eu doresc un verdict de nevinovatie si nu sa ma ascund in spatele unor proceduri de genul imunitatii in spatele careia se ascunde Traian Basescu cu imunitatea prezidentiala.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .