.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Din cauza faptului că în România justiţia funcţionează după legi proprii, respectiv după bunul plac al autorităților, metodele prin care se dau sentinţele sunt controversate. În plus, fapt care este cel mai penalizat, procesele românilor durează foarte mult.
Astfel, românii îşi caută, iată, din ce în ce mai des, dreptatea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Pare neverosimil, dar până şi un interlop ca Nuţu Cămătaru (Ion Balint-pe numele lui real), despre care toată România ştie că este un infractor periculos şi-a descoperit „dreptate” la Strasbourg. În 2010, justiţiabilii de la CEDO au hotărât ca statul să-i plătească infractorului 3.200 de euro, ca daune morale pentru că i s-a încălcat dreptul la un proces de durată rezonabilă. La fel s-a întâmplat şi cu Prinţul Paul, care a primit despăgubili de 9.500 de euro pentru că procesul său de recunoaştere de vlăstar regal a întârziat nepermis de mult.
Asemenea „succese” pun România (la comun cetăţeni şi aparat funcţionăresc) într-o lumină proastă şi ne trage mereu spre coada unei ierarhii a ţărilor civilizate.
Şi astfel, din cauză că neîncrederea în sistemul nostru judiciar sporeşte, România a devenit una dintre ţarile europene pentru care magistraţii Curţii de la Strasbourg depun o muncă susţinută. Asta din cauza volumului de muncă.

Potrivit raportului CEDO pe 2011, cele mai multe hotărâri pronunțate de judecătorii europeni au fost împotriva statului turc (174), rus (133), ucrainian (105), grec (73), polonez (71), român (68) și bulgar (62). Aceste şapte state au fost implicate în aproape 60% dintre procesele derulate. În 85% dintre cazurile pronunțate, Curtea a descoperit cel puțin o încălcarea a Convenției referitoare la drepturile omului. În 33,7% din cazuri, s-a încălcat dreptul la un proces echitabil, în 15,10% interzicerea torturii și a tratamentelor inumane și degradante, iar în 14,59 s-a încălcat protecția proprietății.

Când vine vorba de cereri pe rol împotriva statului, din totalul de 151.600, 8,1% (adică 12.300) vin din partea cetățenilor români (locul 4 după ruși, turci și italieni). Dintre acestea, 5.207 de petiţii au fost redirecționate către un complet de judecată, ceea ce înseamnă 2,43 cereri la 10.000 de locuitori. 4.585 dintre cereri au fost declarate inadmisibile, iar 105 au fost deliberate de către jurați.

Cazurile de anul trecut : aprope toate pierdute şi pagubă de peste un million de euro  

Din cele 68 de hotărâri pronunțate în 2011 în procesele cu statul român, 90% dintre acestea au fost câștigate de către reclamanți, astfel încât sumele totale pe care câștigătorii urmează să le primească sunt în valoare de 1.375.156 de euro. Multe dintre sume au valori de câteva mii de euro, însă la trei din cazuri, despăgubirile fie se apropie de 100.000 de euro, fie depășesc aceasă sumă.

Citiți mai departe pe verticalnews.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .