.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Raportul tehnic al Comisiei Europene referitor la progresele facute de Romania in cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare (MCV), care urmeaza sa fie dat oficial publicitatii, miercuri, la Bruxelles. Raportul Comisiei aduce o noutate fata de rapoartele din anii precedenti: noteaza progrese in activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, apreciaza accelerarea judecarii dosarelor si recomanda continuarea reformelor la instanta suprema. Rapoartele anterioare criticau, de regula, absenta progreselor la Inalta Curte si la Consiliul Superior al Magistraturii. In prezent, doar CSM mai primeste o bila neagra. Activitatea DNA si ANI este ca de obicei apreciata ca eficienta.

* Raportul abordeaza si problema parlamentarilor care, desi au primit o condamnare in instanta, inca sunt in Parlament.

* “Noile legi privind promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie si raspunderea disciplinara a magistratilor au creat cadrele necesare pentru mai multa claritate si rigoare”. In tara, noile reguli privind raspunderea magistratilor au fost criticate pe motiv ca ameninta independenta judecatorilor si procurorilor.

Reforma sistemului judiciar si lupta anticoruptie: Rezumat

* “Raspunsul Romaniei la recomandarile Comisiei arata cateva evolutii. Noul Cod Civil a intrat in vigoare fara probleme in octombrie 2011 si Codul de Procedura Civila este prevazut sa intre in vigoare in iunie 2012. Accelerarea judecarii proceselor de mare coruptie la Inalta Curte de Casatie si Justitie a raspuns recomandarilor Comisiei privind riscul ca unele dosare de mare coruptie sa atinga termenele de prescriptie”.

* “Acest lucru ar putea avea un impact pe termen mai lung, in ceea ce priveste imbunatatirea procedurilor judiciare si asigurarea unui termen rezonabil pentru emiterea hotararilor judecatoresti definitive. Proiectul de lege privind confiscarea extinsa a inregistrat progrese in Parlament si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si Agentia Nationala de Integritate (ANI) au continuat sa investigheze o serie de cazuri importante”.

* “Noile legi privind promovarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie si raspunderea disciplinara a magistratilor au creat cadrele necesare pentru mai multa claritate si rigoare. Evolutiile din ultimele luni din Romania au indicat o serie de domenii in care sunt necesare actiuni suplimentare, in conformitate cu recomandarile Comisiei.”

* “Pregatirile pentru implementarea noului cod penal si a noului cod de procedura penala trebuie accelerate in zone precum recrutarile punctuale si reechilibrarea resurselor intre instante si ar trebui sa fie puse in cadrul unui plan de punere in aplicare clar si cuprinzator. Controverse publice au continuat sa puna in discutie capacitatea factorilor de decizie din sistemul judiciar de a raspunde in mod adecvat la problemele referitoare la integritatea si responsabilitatea in cadrul sistemului judiciar. Abordarea cazurilor intarziate trebuie sa fie urmata de actiuni suplimentare care sa asigure ca dosarele de mare coruptie sa descurajeze in mod eficient cazurile de incalcarea legilor”.

* “Buna primire a proiectului noii Strategii Nationale Anticoruptie ar trebui sa fie intarita de o sustinere clara din partea clasei politice pentru a maximiza echilibrul acestei strategii. Eforturi sustinute sunt necesare si in urmatoarele luni pentru a demonstra rezultate convingatoare in perspectiva evaluarii Comisiei din vara lui 2012, referitoare la progresele realizate in cadrul MCV de catre Romania de la aderarea sa la UE. Comisia va continua sa sustina Romania in acest demers”.

Sursa in continuare: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .