.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Economiile est-europene riscă să rămână fără creditare, în condiţiile în care băncile occidentale ar putea fi nevoite să se concentreze pe propria recapitalizare, ceea ce va face dificilă finanţarea diviziilor din regiune, potrivit analiştilor citaţi de Bloomberg.

Cu circa trei sferturi din industria bancară din regiune deţinută de bănci occidentale precum UniCredit şi Erste Group Bank, este probabil ca diviziile locale să primească un sprijin mai mic, “cu impact asupra creşterii creditării”, estimează Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Instituţiile de credit care au finanţat boom-ul economic est-european înainte de criza financiară din 2008 sunt deja strâmtorate de înrăutăţirea calităţii portofoliilor de împrumuturi şi încetinirea creşterii economice.

Regiunea a fost cel mai grav afectată, la nivel mondial, după prăbuşirea băncii americane Lehman Brothers în urmă cu trei ani şi este în pericol să aibă aceeaşi soartă, odată cu extinderea problemelor din zona euro.

“Această situaţie va avea în mod sigur un impact. Dacă ai un sistem bancar legat intrinsec de băncile occidentale şi de reducerea expunerii acestora la credite, îţi dai seama că creşterea economică din regiune nu va mai fi la fel”, a declarat Christian Keller, analist pentru pieţe emergente la Barclays Capital în Londra.

Băncile europene trebuie ca, până pe 30 iunie 2012, să ajungă o rată de adecvare a capitalului de 9%, după evaluarea în scădere a deţinerilor de obligaţiuni suverane, au decis miercuri seară liderii din UE.

În acest scop, ar putea fi nevoie de capital suplimentar de până la 106 miliarde de euro, potrivit Autorităţii Bancare Europene (ABE).

La summit-ul de la Bruxelles al liderilor din zona euro, reprezentanţii băncilor au fost convinşi să accepte pierderi de 50% legate de deţinerile de datorii elene.

Sursa: Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .