.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Cati romani vor mai raspunde “Prezent” in propria tara? Aceasta este intrebarea la care se cauta un raspuns in cadrul celui mai complex recensamant efectuat dupa 1989 si primul de la aderarea la Uniunea Europeana. Sociologii consultati de Wall-Street.ro vorbesc despre miza acestui proiect si ce obstacole ar putea influenta decisiv reusita sa.

Mircea Kivu: Ma astept ca acest recensamant sa aduca clarificari importante in privinta structurii populatiei.

Vasile Dancu: Orice recensamant este deosebit de important. Ca sociolog nu poti lucra fara aceste date. Cred insa ca s-a facut prea putina publicitate, iar pregatirea operatorilor, un lucru laborios, sa fi fost facuta bine.

Marius Pieleanu: De la ultimul recensamant au avut loc foarte multe modificari. Salut o astfel de initiativa, realizata dupa standardele Eurostat. Este foarte important sa aflam care sunt procesele de migratie ale populatiei si mai ales cati romani activi mai sunt in tara.

Vintila Mihailescu: Recensamintul actual este aparte din cel putin doua motive: 1. este, practic, un recensamant european si nu (doar) unul national; 2. este mai mult decat un “recensamant al populatiei” si mai apropiat de o ancheta socio-demografica extrem de complexa. Este deci dificil sa compari acest recensamint cu altele “clasice” efectuate pana acum la noi sau in alte tari.

Wall-Street.ro: La ce intrebari credeti ca vor arata romanii o oarecare reticenta? De ce?

Mircea Kivu: Va fi problema declararii apartenentei la un grup etnic. Exista doua zone de sensibilitate – prima este cea a rromilor, mai ales a celor care nu locuiesc in comunitati compacte, iar cea de-a doua este legata de apartenenta etnica in cazul familiilor mixte. Capul familiei va declara in cazul copiilor apartenenta lor etnica.

Marius Pieleanu: Cred ca va fi cazul intrebarilor referitoare la venituri, declararea locului de munca, a CNP-ului. Sincer vorbind, multi romani nu au buletin. Mai este vorba si de sinceritatea in declararea etniei.

Vintila Mihailescu: Marea provocare a acestui recensamant consta tocmai in aceasta complexitate: ea va permite aflarea unui numar foarte mare si important de date lipsa sau eronate despre persoane si bunuri, dar tocmai acest numar (prea) mare de intrebari la care trebuie sa raspunda populatia risca sa duca la informatii eronate sau confuze.

O alta problema delicata, subiectiva de data aceasta, o vor constitui unele informatii referitoare la locuinta, pentru ca multe dintre ele nu au fost declarate, iar in privinta altora multi vor avea reticente in a le declara.

Totul va depinde, in mare masura, de perspicacitatea recenzorilor in a traduce relatarile libere ale informatorilor in casutele prestabilite ale chestionarului. Coeficientul de “eroare umana” in aceasta intreprindere altminteri bine pusa la punct tehnic, va fi decisiv.

Articol preluat de pe : Wall- street

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .