.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Facebook, reteaua de socializare ce se pretinde a fi sociala (mascand abil veleitatile de supraveghere a populatiei), a inceput sa-si extinda, incepand din iunie anul acesta, sistemul de recunoastere faciala prin fotografii. Acest procedeu permite identificarea automata a persoanelor care figureaza pe acest site.

Dupa o faza de test anul trecut in Statele Unite, dispozitivul este deja disponibil in aproape toate tarile in care a fost implantat Facebook. Este suficient acum ca o singura fotografie de-a voastra sa fie “adnotata” (identificata) pentru ca orice alta fotografie in care apareti, de pe orice retea sociala, sa poata fi asociata cu aceasta identificare, deci numelui vostru. O suta de milioane de imagini sunt adnotate astfel in fiecare zi, anuntand disparitia anonimatului pe internet. Functia este activata implicit (“by default”) pentru toate profilurile utilizatorilor de pe reteaua sociala. Dezactivarea sa de catre utilizator necesita niste modificari complexe ale parametrilor de confidentialitate pe care putini internauti le cunosc.

Dezvoltarea acestei tehnologii care da frisoane suscita nelinisti legitime, in special printre asociatiile de protectie a vietii private, cum ar fi Electronic Privacy Information Center (EPIC), care se teme ca informatiile personale ale utilizatorilor, precum si adresele lor de mail si numerele de telefon, ar putea fi adnotate fotografiilor din bazele de date ale Facebook.

Zambiti, sunteti tinuti sub observatie (supravegheati)!

Prin aceasta inovatie tehnica care speculeaza dorinta de recunoastere si de exhibitionism a contemporanilor nostri, Facebook pune bazele unui sistem de indosariere de o amploare fara precedent, reducand la nivel de amatorism desuet traditionalele banci de date politienesti si judiciare.

Nu va mirati daca nu ati auzit pana acum aceste informatii cutremuratoare! Mass-media s-a ferit sa va informeze asupra acestui fapt, dar tocmai ati pierdut controlul asupra propriei imagini, si aceasta chiar daca nu sunteti utilizator Facebook. Oricine – coleg, parinte, fosta nevasta, prieten, cunostinta indepartata… – poate sa indice numele vostru in legatura cu fotografiile personale in care apareti si voi, divulgand in felul acesta identitatea voastra la milioane de internauti. Astfel, daca vreodata veti aparea in fotografia facuta la o manifestatie sau un miting politic, va fi suficient sa se treaca mouse-ul pe fotografia respectiva, peste chipul vostru din imagine, pentru a fi identificat.

In 1984, uluitorul roman vizionar scris de George Orwell in 1948, acesta prezinta o societate caracterizata de regim politienesc si totalitar in care libertatile sunt extrem de reduse. Figura centrala a romanului este Big Brother (Fratele cel Mare), simbol al controlului excesiv: Big Brother is watching you (Fratele cel Mare sta cu ochii pe tine). (De aici s-a inspirat de exemplu denumirea emisiunii omonime, cautand sa dea o imagine jucausa si infantila unei perspective terifiante si din ce in ce mai aproape de adevar.)

Dupa noua tehnologie implementata de Facebook, speram sa realizati ca 1984 e o joaca de copii… Bine ati venit in 2011!

Cum se dezactiveaza recunoasterea faciala in Facebook

Setarile contului de Facebook
Pentru a dezactiva recunoasterea faciala in Facebook, dupa ce ne-am logat in cont facem click pe meniul “Contul Meu” apoi pe “Setarile contului“. Din lista de optiuni alegem “Confidentialitate” si in dreptul acesteia facem click pe “administreaza“:

Setari de confidentialitate in Facebook
Aceasta actiune ne va duce intr-un nou meniu unde vom cauta link-ul “Personalizarea setarilor“; facem click pe acesta:
Personalizarea setarilor in Facebook

Rabdare ca mai avem putin; aproape ne-am atins scopul…

In noua lista, in paragraful “Sugereaza prietenilor fotografii cu mine“, facem click pe butonul “Schimba setarile“:
Sugereaza prietenilor fotografii cu mine
Si iata-ne ajunsi in sfarsit la optiunea care ne va reda confidentialitatea:

Nu ne mai ramane decat sa facem click pe meniul de activare – dezactivare a functiei ce sugereaza prietenilor nostrii etichetarea fotografiilor in care aparem. Logic, pentru a dezactiva recunoasterea faciala comutam pe “Dezactivat” si confirmam alegera facuta apasand butonul “Accept“.
Asta a fost tot… Tot pana cand Facebook mai implementeaza o noua functie la fel de indiscreta.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .