.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

In luna august Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a cerut conducerii Gold Corporation, reducerea nivelului de concentrare de cianură în lacul de acumulare al exploatării miniere  :  “Investitorul a propus o concentraţie de cianuri de 5 ppm (5 mg/l) .
Este la jumătate faţă de maximul admis, conform aşa-numitului «best practices» la nivel european, care este de 10 ppm. Cu toate că este la jumătate, eu nu am fost de acord, aşa că le-am cerut s-o scadă. O să vedem la ce variantă ajungem”.

Reducerea nivelului de cianură în lacul de acumulare al exploatării miniere a Roşia Montană Gold Corporation, solicitată de Guvern, ar costa compania “mai multe zeci de milioane de dolari”, a declarat vicepreşedintele pentru Mediu al RMGC, Horea Avram, într-un interviu pentru AFP, citat de Mediafax.

Foto :Agerpress

Va reamintesc ca inainte de 1989, la iazul de decantare Bozanta de la Baia Mare, unde erau tot ape reziduale cu un continut variind de la 10 – 25 mg/l continut de cianuri in apa din iaz, iar maximul admis de autoritatile comuniste in materie de protectia mediului, la evacuarea apei in emisar  era de 0,20 mg/l concentratie de cianuri in apa.

Oxidarea cianurii in iazurile de decantare se produce natural intr-o mica masura,  dar nu se poate reduce controlat deoarece depinde de suprafata de oxidare, de anotimp si de  conditiile atmosferice, dar sa nu uitam ca aceasta “reducere”  din apa inseamna ioni cian in atmosfera!

De asemenea trebuie sa se stie si sa se faca o delimitare clara intre: nivelul de cianuri din iazul de decantare  ( gresit spus lac de acumulare – apa din acest iaz TREBUIE SA SE EVACUEZE  -modul de functionare sigura al iazurilor impune aceasta) si nivelul cianurilor din apa evacutata in emisar, fiindca dupa evacuarea apelor din iaz aceastea trebuie sa fie neutralizate si apoi sa fie evacutate intr-un rau .

Cine ne raspunde la aceasta problema nivelul de cianuri din iaz si cel de evacuare in emisar si in ce emisar sau rau se vor deversa apele uzate?

 

 

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .