.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Revista Nature, cea care a scris pentru prima data despre acuzatiile de plagiat la adresa premierului roman Victor Ponta, revine cu un amplu articol despre situatia creata la Bucuresti in urma deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CANTDCU).

“O comisie academica romaneasca a stabilit ca premierul Victor Ponta a plagiat fragmente din teza sa de doctorat, informatie care a fost relatata luna trecuta de Nature. Dar comisia a incetat oficial sa mai existe inainte de a-si incheia lucrarile de vineri, 29 iunie”, scrie Nature in editia electronica.

Intr-o scrisoare deschisa trimisa saptamana trecuta sefilor de stat din Uniunea Europene, 16 autori si intelectuali, printre care Andrei Plesu, si-au exprimat ingrijorarea ca acest scandal ar putea afecta reputatia intregii societati romanesti, noteaza Nature.

Articolul mentioneaza ca 13 membri ai CNATDCU au ajuns in unanimitate la concluzia ca Ponta a copiat integral aproximativ 85 de pagini din cele 307 ale tezei sale de doctorat (fara a lua in calcul anexele). Jurnalistul Quirin Schiermeier, acelasi care a semnalat suspiciunea de plagiat in cazul premierului Ponta, precizeaza ca “analiza (realizata de CNATDCU – n.red) nu a luat in considerare plagiatul mai subtil, precum pasajele unde anumite cuvinte au fost inlocuite de sinonime”.

Ministrul interimar al Educatiei Liviu Marian Pop a intrerupt sedinta pentru a le spune membrilor comisiei ca mandatul lor s-a incheiat, noteaza Nature, care scrie ca Pop a declarat Consiliul, printr-un ordin de ministru, “nul si neavenit”, dupa ce acesta nu a reusit sa ii trimita un raport despre activitatea si performanta institutiei, raport pe care ministrul “sustine ca l-a cerut pe 21 iunie”. Membrii CNATDCU au respins insa motivatia oficiala, mai scrie Nature.

Cunoscuta revista stiintifica il citeaza pe Marius Andruh, presedintele CNATDCU, spunand ca “este evident ca singurul motiv al guvernului a fost sa puna presiune pe noi si, in cele din urma, sa ne opreasca din lucru”. Andruh a declarat, citat de Nature: “am primit – dar nu mai devreme de 25 iunie – un fax prin care ni se cerea un raport de activitate. Inutil sa spun ca nu aveam cum sa intocmim asa ceva in trei zile”.

“Comunitatea academica romaneasca este indignata de aceasta miscare, de care multi se tem ca va deteriora si mai mult reputatia stiintifica a tarii si a sistemului de invatamant superior”, scrie Nature. Publicatia mentioneaza ca, in timpul weekendului, peste 800 de oameni de stiinta si cercetatori au semnat o petitie prin care CNATDCU atragea atentia asupra “manierei nedemne in care ne-a fost incalcata demnitatea umana si profesionala cu ignorarea celor mai elementare principii ale libertatii academice”.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .