.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

România pare să navigheze “pe drumul cel bun”, însă nu poate face mare lucru în privinţa riscurilor externe, se arată într-un comentariu apărut joi pe blogul Financial Times, iar analiştii Capital Economics Londra sugerează că Budapesta ar trebui să ia exemplu de la Bucureşti, informează Mediafax.

BNR a redus joi dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 5,75%, după o decizie similară în noiembrie, la ultima şedinţă din 2011.

“Nervozitatea investitorilor în privinţa Ungariei subminează încrederea în întreaga regiune, iar Bucureştiul îşi asumă anumite riscuri în ceea ce priveşte cursul de schimb. Însă ţinând cont de creşterea leului în raport cu euro de la scăderea din noiembrie, BNR a luat probabil decizia potrivită, în contextul scăderii inflaţiei şi încetinirii creşterii economice”, potrivit comentariului apărut pe blogul FT.

Leul a fost anul trecut cea mai solidă monedă din Europa Centrală şi de Est, depreciindu-se cu numai 2% pe ansamblul lui 2011 în raport cu euro, iar inflaţia a scăzut în septembrie şi noiembrie la minime istorice după 1990, de aproximativ 3,4%.

Totodată, economiştii consideră că BNR are spaţiu de manevră pentru noi reduceri “modeste” ale dobânzii cheie în următoarele luni, din moment ce inflaţia ar trebui să rămână pe un trend descendent.

“Este loc pentru noi reduceri ale dobânzii, deoarece dobânda reală (raportată la prognoza de inflaţie a băncii centrale) este de 2,75%, prea ridicată pentru situaţia economică actuală. Deoarece cererea externă se va reduce în primul semestru din 2012, susţinerea cererii interne prin condiţii mai relaxate de politică moentară ar fi binevenită”, comentează Dan Bucşa, economistul şef al UniCredit Ţiriac Bank pentru Reuters, preluat de blogul FT.

Asemenea analiştilor Capital Economics, FT face o scurtă paralelă între situaţia României şi cea a Ungariei, ţară aflată la marginea unei crize financiare severe.

“Spre deosebire de Ungaria, România a acceptat nevoia de a rămâne în relaţii bune cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, care au aranjat o linie de credit de precauţie de 5 miliarde de dolari. Însă obiectivul Guvernului de a reuşi o creştere a PIB de peste 2% în acest an este o provocare în contextul crizei din zona euro, cel mai mare partener comercial şi financiar al României. Astfel, banca centrală de la Bucureşti cârmuieşte România pe ceea ce pare a fi drumul cel bun, însă nu poate face mare lucru în privinţa apelor învolburate în care navighează”, avertizează FT.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .