.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Dezvăluirile despre jaful organizat căruia îi cad pradă pădurile româneşti au şi ecou internaţional. Pa­sivitatea autorităţilor de la Bu­cureşti şi voracitatea marilor procesatori şi exportatori de lemn, austrieci şi chinezi, au atras atenţia ONG-urilor active în domeniul eco­logiei, dar şi a unor prestigioase pu­bli­caţii europene.
Sub titlul “Ro­mâ­nia îşi vinde pădurile pe nimic”, Myeurop.info atrage atenţia asupra cartelizării industriei forestiere ro­mâ­neşti, politicilor de lobby, ex­ploa­tă­rii iraţionale, exporturilor ne­în­grădite, dar şi asupra unor iniţiative legislative deosebit de nocive, concepute în folosul afaceriştilor, precum aceea de scădere a vârstei de ex­ploatare a masei lemnoase. Re­prezentanţii ONG-urilor intervievaţi de jurnalistul francez, Doina Danciu (Greenpeace România), Gabriel Păun (Agent Green) şi Costel Bucur (WWF România), au prezentat date exacte şi au făcut observaţii va­loroase. (Valentin Zaschievici).
România nu a găsit încă răspuns la cum se poate exploata filonul economic al lemnului fără să-şi decimeze pădurile. Sau poate că se face că nu ştie. România, care se situează pe locul 8 în Europa după suprafaţa forestieră (6,7 milioane de hectare), îşi vinde aproape pe nimic pădurile, scrie site-ul myEurop.info.

Sectorul este dominat de un cartel de întreprinderi străine, mai ales austriece, care exploatează fără niciun fel de scrupule acest filon. Puternice companii străine (din Austria şi China) au încheiat între ele un fel de “gentleman agreement” în România, explică pentru Myeurop Doina Danciu, coordonator al campaniilor Greenpeace România.

“Ele îşi împart influenţa, se înţeleg ca să menţină preţuri joase şi fac lobby pe lângă oficialii Ministerului Mediului şi Pădurilor ca să-şi impună regulile. Ele controlează şi tăierea copacilor şi prelucrarea industrială a lemnului, dominând această filieră, iar statul român se arată îngăduitor. România îşi sacrifică pădurile!”, atrage atenţia Doina Danciu.

‘Pădurile româneşti se află în mâna cui nu trebuie”, semnalează şi Gabriel Păun, preşedintele ONG-ului ecologic Agent Green, care dă drept exemplu compania austriacă Schweighoffer, lider pe piaţa lemnului românesc. “Compania Schweighoffer s-a implantat în România în 2003 şi atunci a început dezastrul. Ea extrage 2,6 milioane de tone pe an”, spune Păun, potrivit Myeurop, citat de Agerpres. “Contractul ei pe 10 ani cu regia naţională a pădurilor Romsilva expiră în 2013 şi ei vor să-l reînnoiască ca să exploateze 57,6 milioane de tone de lemn în următorii zece ani. Schweighoffer a cumpărat câteva mii de păduri, adesea virgine, inclusiv în Retezat (care este rezervaţie naturală) unde taie copaci şi acum”, continuă Gabriel Păun.

Citeste mai departe pe Jurnalul.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .