.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la plecarea spre Bruxelles, unde urmează să participe la Consiliul European de toamnă, că România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro, referindu-se la situaţia Greciei.

“La Consiliu, care se va desfăşura mâine (duminică – n.r.), tematica e preponderent economică, dar nu numai. Va fi prioritatea zero un răspuns hotărât la criza din Grecia… Sigur, acest lucru cu condiţia restabilirii cursului programului pe care guvernul trebuie să-l urmeze pentru reducerea cheltuielilor guvernamentale în vederea acordării celei de-a şasea tranşe de împrumut. Pe agendă se mai află stabilirea unei soluţii durabile pentru Grecia”, a declarat Traian Băsescu.

El a făcut şi un comentariu în acest sens, susţinând că luarea unei decizii referitoare la Grecia este pentru România de importanţă majoră.

“Datorită situaţiei din Grecia toată regiunea este contaminată de neîncredere. Aici nu e doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rău nu numai Greciei. Băncile greceşti au o expunere majoră pe piaţa românească şi sigur că şi CDS-ul României creşte ca urmare a indeciziilor, întârzierilor legate de Grecia. Poziţia noastră va fi foarte fermă – România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro”, a adăugat şeful statului.

România plăteşte deja consolidarea sistemului bancar european, prin dobânzi foarte ridicate

Băsescu a mai spus că România plăteşte deja consolidarea sistemului bancar european: “Şi o plăteşte prin dobânzi foarte ridicate, pentru că avem filiale româneşti ale băncilor din zona euro, iar dobânzile au ajuns la un nivel deja inacceptabil”.

Şeful statului a precizat că unul dintre subiectele de dezbatere este legat de stabilitatea sistemului bancar prin recapitalizare.

“Trebuie să spun că România nu are probleme cu sistemul bancar. Din păcate, la stadiul la care UE nu a început încă să facă plăţi pentru consolidarea băncilor, România plăteşte deja consolidarea sistemului bancar european. Şi o plăteşte prin dobânzi foarte ridicate, pentru că avem filiale româneşti ale băncilor din zona euro, iar dobânzile au ajuns la un nivel deja inacceptabil. Indirect, România, un stat din afara zonei euro, a început să plătească această capitalizare a băncilor din zona euro. Lucru care trebui spus cinstit şi discutat la acest Consiliu. Nu se poate împinge plata facturii împrumuturilor făcute la nesfârşit guvernelor care au un nivel foarte ridicat de îndatorare către state din afara zonei euro. Din păcate, cele mai sărace, ceea ce este imoral”, a mai spus şeful statului român.

El a precizat că poziţia României va fi că procesul de capitalizare a băncilor care acţionează în România să ţină cont şi de obligaţia ca băncile să-şi menţină nivelul de expunere în ţările non-euro.

 

Stirea in original pe:  Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .