.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Răspunsul CNA la scrisoarea privind embargoul informaţional al RMGC

Domnule Preşedinte,

De peste un deceniu, România se află în faţa unei iniţiative de amploare privind exploatarea zăcămintelor de aur şi argint de la Roşia Montană. Proiectul minier iniţiat de Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a căpătat însă, doar recent, statutul de problemă publică majoră.

Totodată, se poate constata un dezechilibru în prezentarea informaţiilor despre proiect de către mass-media, în sensul în care, sunt relatate cu predilecţie şi aproape exclusiv, atât în secţiunile advertoriale cât şi în cele editoriale, punctele de vedere ale companiei RMGC.

În condiţiile în care, instituţia pe care o conduceţi are atribuţii în a garanta interesul public ca unică autoritate de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale, este de datoria dumneavoastră să asiguraţi că şi în cazul informaţiilor privind proiectul minier de la Roşia Montană, se respectă distincţia clară între fapte şi opinii. De asemenea, este în interesul public ca informarea privind acest proiect să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă. În absenţa acestor factori, coroborat cu resursele financiare investite de către compania RMGC în spaţii publicitare, opinia publică nu îşi poate forma o opinie corectă asupra implicaţiilor proiectului.

Apreciez în acest sens, domnule Preşedinte, deciziile CNA nr. 701 din 23.06.2009, nr. 549 din 22.09.2011 şi nr. 551 din 22.09.2011, ca fiind conforme principiilor bunei informări a publicului. Această realitate însă, confirmată explicit de analiza de presă, pune în discuţie existenţa unei cenzuri de natură economică la nivelul mass-media centrală, de natură să denatureze obiectivitatea informaţiilor şi capabilă să manipuleze opinia publică.

Astfel, în calitatea mea de Coordonator al Grupului S&D în Comisia de Petiţii a Parlamentului European, vă rog pe această cale, domnule Preşedinte, să vegheaţi la respectarea dreptului de informare corectă a publicului şi să impuneţi măsurile necesare în vederea restabilirii echilibrului informaţiilor furnizate de mass-media. De asemenea, fac un apel pentru un control mai strict al spaţiilor publicitare pe care RMGC le achiziţionează fie în nume propriu, fie prin companii terţe, astfel încât să se asigure transparenţa editorială pentru acest subiect.
În speranţa că veţi lua în considerare aspectele sesizate, vă mulţumesc.

Cu stimă,
Victor Boştinaru
Membru al Parlamentului European
Coordonatorul Grupului S&D în Comisia de Petiţii a Parlamentului European

Raspunsul CNA catre Europarlamentarul roman il puteti citi aici:

Sursa: www.victorbostinaru.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .