.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

path2Fmedia2Fimages2F2016-062F062117491806156541-300x300Mai multe organizații și fundații au transmis marți Guvernului o scrisoare deschisă în care solicită adoptarea de urgență a inițiativelor strategice privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a celei domestice, în contextul armonizării legislației naționale cu prevederile Convenției de la Istanbul.

“Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, Coaliția pentru Egalitate de Gen și Rețeaua Rupem tăcerea despre violența sexuală fac un apel pentru adoptarea de urgență a inițiativelor strategice privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, în contextul armonizării legislației naționale cu prevederile Convenției de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, ratificată de România anul acesta). Solicităm punerea în practică de urgență a inițiativelor strategice asumate de Guvernul României în luna ianuarie a acestui an. Violența împotriva femeilor este o formă de încălcare a drepturilor omului și este rezultatul relațiilor inegale de putere între femei și bărbați. În cele mai grave forme ale sale, violența împotriva femeilor este o încălcare a dreptului la viață. În ultimul deceniu, statele Europei acordă prioritate eforturilor de a reduce toate formele în care violența împotriva femeilor se manifestă”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în România, Guvernul, instituțiile publice centrale și locale și societatea civilă trebuie să-și intensifice eforturile de prevenire și combatere a violenței domestice și a violenței sexuale și să acorde atenția cuvenită tuturor celorlalte manifestări ale violenței împotriva femeilor.

“Considerăm că măsurile legale cu privire la agresori, precum și procedurile de aplicare sunt insuficiente și transmit mesajul că instituțiile statului și reprezentanții săi tolerează actele de violență împotriva femeilor. Statul nu poate invoca dreptul la proprietate sau dreptul la viață privată atunci când în viața privată se comit fapte ce pun în pericol integritatea fizică sau psihică a unei persoane. Considerăm necesară dezvoltarea unor politici publice incluzive, care să implice o abordare intersecțională și să asigure respectarea drepturilor tuturor femeilor. Putem afirma că politicile publice privind combaterea violenței domestice sunt încă adoptate la nivel simbolic în România și nu oferă siguranță reală femeilor. Totodată, violența afectează diferit femeile în funcție de inegalitățile pe care acestea le trăiesc, de multe ori concomitent, pe baza etniei lor, a statutului economic, a dizabilității, a orientării sexuale, vârstei, confesiunii”, se mai arată în comunicat.

Concret, semnatarii scrisorii solicită:

* elaborarea cadrului legal pentru reglementarea Ordinului de interdicție/ protecție de urgență pentru extinderea prerogativelor polițiștilor și învestirea cu autoritatea necesară pentru emiterea unui asemenea ordin (Finalizare — aprilie 2016)

* reglementarea unui sistem de monitorizare a respectării ordinelor de protecție în vederea implementării unui sistem de monitorizare electronică prin brățări electronice (Finalizare — mai 2016)

* înființarea centrelor de sesizare a situațiilor de criză în urma violului sau a violenței sexuale menite să asigure examinarea medicală și medico-legală, asistență post traumatică și consiliere pentru victime (Finalizare — septembrie 2016)

* finalizarea Hotărârii de Guvern privind Programele de Interes Național (PIN) cu includerea domeniilor egalitate de șanse între femei și bărbați și egalitate de gen și violență domestică.

sursa si foto: http://us24.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .