.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Catre: Directia de Relatii Publice a Guvernului, Cabinetul Parlamentar Victor Ponta,

Semneaza si trimite si tu scrisoarea prin formularul de pe www.rosiamontana.net!

Domnule Victor Ponta,

Imediat dupa nominalizarea dvs. ca Prim-ministru al Romaniei ati afirmat ca “putem din prima zi sa respectam legile acestei tari”, ceea ce ne-a determinat sa credem ca acest angajament este aplicabil si la Rosia Montana. Mai mult, cele 15 puncte USL pentru guvernarea Romaniei, includeau “Respingerea Proiectului Rosia Montana cu evaluarea pe trei zone: mediu, protejarea interesului national si combaterea coruptiei politice”.

La nici o luna de la asumarea acestor angajamente, vedem cum Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, aflat in 1 iunie la Rosia Montana a facut urmatoarea declaratie cu referire directa la proiectul minier: “Eu sunt convins ca acest proiect va demara in acest an”. Opiniile ministrului contravin Programului de Guvernare, dar cu siguranta sunt in asentimentul noului sau coleg de organizatie PNL, implicit USL, din Giurgiu – respectiv Marin Anton, fost presedinte al Comisiei de Analiza Tehnica (CAT) din Ministerul Mediului si sustinator vehement al mineritului cu cianuri. Astfel, un nou lobby-ist politic, conectat prin colegii de partid la Rosia Montana Gold Corporation pledeaza pentru minerit, spunand ca prezenta sa in localitate este “o garantie ca mineritul in aceasta zona se va dezvolta”.

Contrar dorintei dvs. de a prezenta un Program de Guvernare clar si un cabinet unit, Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, dovedeste fie un plan guvernamental contrar declaratiilor electorale ale Guvernului Ponta, fie o filiera PNL a lobby-ului RMGC-ist in Guvern, chiar mai puternica decat dorinta Prim-ministrului Romaniei.

Acest nou demers de lobby contravine in mod evident afirmatiilor dvs. potrivit carora lobby-ul politic trebuie sa inceteze, iar evaluarea impactului de mediu trebuie realizat cu transparenta totala. Rolul de avocat al proiectului minier a fost momentan transferat de la Presedintele Traian Basescu la un membru al cabinetului dvs., in acest caz Daniel Chitoiu. Acest lucru este cu atat mai grav cu cat domnia sa se antepronunta astfel asupra unor chestiuni care nu au parcurs o procedura de evaluare. Presiunea si mesajul pe care le transmite astfel domnul ministru, atat colegilor insarcinati cu evaluarea acestui proiect minier, dar si Bursei din Toronto (dupa modelul exersat de Presedintele Basescu) este clar, fiind de notorietate deja faptul ca actiunile Gabriel Resources, listate la bursa din Toronto sunt puternic influentate de declaratiile liderilor politici.

Va reamintim ca declaratiile iresponsabile ale vicepresedintelui ANRE au fost amendate rapid si ferm “pentru aroganta” si consideram ca aceeasi fermitate trebuie aplicata si in cazul lui Daniel Chitoiu cu atat mai mult cu cat contrazice profund programul asumat de dvs. pentru guvernarea Romaniei.

Gravitatea declaratiilor Ministrului Economiei trebuie imediat sanctionata prin demiterea lui Daniel Chitoiu, mai ales ca intreaga dvs. credibilitate depinde de acest act. Va solicitam sa actionati cu responsabilitate, sa respectati angajamentele asumate si sa aratati continuitate in propriile afirmatii si decizii prin demiterea Ministrului Economiei.

Cu respect,
Eugen David
Presedinte al Asociatiei Alburnus Maior
Strada David Francisc, nr. 10/5 – Cluj Napoca
Tel: +40 740 280 309, 0264 599 204 e-mail: alburnusmaior@ngo.ro, web: www.rosiamontana.org

 

03/06/2012

email: victorponta2.0@gmail.com
Biroul de Presa PSD, email: presa@psd.ro
Fax: (021) 313 98 46

 

Sursa : Facebook

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .