.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Pe surse, avem informatii, despre modul in care se desfasoara lungile sedinte ale Comitetului de Analiza Tehnica din cadrul Ministerul Mediului si Padurilor, unde se discuta din punct de vedere al protectiei mediului proiectul Rosia Montana.

Comitetul de Analiza Tehnica este format din reprezentati ai autoritatilor publice si are rolul de a analiza documentatia elaborata de catre RMGC pentrut a vedea impactul asupra mediului, iar apoi de a lua decizia privind acordul de mediu, ce va face obiectul unei hotarari de Guvern,  in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Sursele noastre afirma ca in aceste sedinte se fac multe comentarii, supozitii fata de realizarea acestui proiect controversat.

In ultima sedinta a Comitetul de Analiza Tehnica (CAT), reprezentat de autoritatile publice: MAI – ISU, MEC respectiv Agentia de Resurse Minerale, Ministerul Sanatatii, Ministerul Culturii, MTI, Garda de Mediu, Agentia Nationala de Protectia Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Institulul de Geologie, Academia Romana, Apele Romane, am aflat modul cum au “analizat” acestia documentatia inaintata de RMGC, privind impactul asupra mediului a tehnologiei de extragere a aurului de la Rosia Montana prin metoda cianurarii.

Comitetul de Analiza Tehnica este condus de secretarul de stat Marin Anton, fost secretar de stat la MTI, apoi mutat la MMP, motivul?

Pentru a duce la indeplinire proiectul RMMG?  Sa consideram intrebarea este retorica!!!

Este interesant de vazut cine este fostul Secretar de Stat din Ministerul Transporturilor si actualul secretar de stat din Ministerul Mediului si Padurilor Marin Anton, fost PNL-is si actual PDL-ist, pe linia Giurgiu, unul dintre cei mai bogati (material) oameni ai PDL si apropiat al sefului statului, mare sustinator al proiectului Rosia Montana, implicat in tranzactii dubioase cu nave maritime,  vezi aici :

Si mai multe despre modul cum si-a dobandit averea vedeti aici:

Sa aflam acum cine conduce RMGC Romania, oamenii au fost „ alesi” dintre cei ce au lucrat in sistemul admistrativ sau guvernamental, care cunosc sistemul si care mai au legaturi cu unii dintre oamenii din sistem cum este Horia Avram – directorul de mediu al RMGC fost comisar de Mediu la Deva.

Staff-ul de pe site-ul RMGG este prezent la sedintele CAT pentru a raspunde la intrebarile formulate, ei fiind insotiti de catre avocatii companiei Tuca, Zbarcea si asociatii, iar la una dintre sedinte a participat si Bogdan Baltazar Presedintele de Sustinere al Proiectului Rosia Montana si fost  consilier financiar al RMGC pana in 2010.

Alegerea acestui staff al RMGC a fost bine studiat, pe psihologie de masa si individuala si a fost racolat pentru a duce proiectul la indeplinire, acestia pot fi „cunoscuti” dupa prezentarile lor de pe site.

Un alt reprezentant al Guvernului Romaniei, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, fost securist – adica fostul sef al Serviciului din Directia intaia din DIE care se ocupa cu partea vestica a Europei.
Silvian Ionescu, a recunoscut, cu jumatate de gura ca a fost seful operativ al lui Basescu: “In calitatea asta, intr-adevar, aveam in subordine munca informativa, munca de spionaj din Belgia.” Vezi aici: si aici:, iar aici se poate vedea conflictul de interese, datorita firmelor controlate de dansul, care erau in concurenta cu Garda de Mediu condusa tot de Silvian Ionescu.

Acest personaj se adreseaza poruncitor si superior ministerelor (doar este familiarilzat cu aceasta atitudine din trectut) care vezi Doamne, habar nu au despre „importanta acestui proiect pentru tara” si din cauza aceasta au atatea comentarii fata de procedura si documenatatie.

Exista de asemenea, o familiaritate suspecta si nefireasca intre reprezentatii Garzii de Mediu si Agentia Nationala de Protectia Mediului, cu domnul Avram, directorul de mediu al RMGC. Motivul? Se cunosc din sistem, de multa vreme !!!!

In timpul sedintelor, se observa usor gradul de apropiere dintre reprezentantii RM Gold Corporation si Secretarul de Stat de la Mediu, Marin Anton, cel care conduce abuziv sedintele, neintelegand mersul procedural, chiar daca, in sala sunt prezenti numerosi colegi din MMP, care cunosc procedura, care au citit zi si noapte miile de pagini de documente si care au multe de spus impotriva documentatiei, numai ca Marin Anton, inginer chimist de profesie, vrea ca deciza finala sa se ia cat mai urgent in favoarea RMGC.

Acest domn Anton reprezentantul Guvernului Romaniei este de acord cu toate raspunsurile formulate de Gold Corporation, el este cel mai vasnic militant pe toate caile si prin toate mijloacele pentru implementarea tehnologiei de extragere a aurului prin metoda cianurarii.

Concluzia 1: Comportamentul abuziv al reprezentantilor statului fata de cei care au alte opinii, din cadrul reuniunilor, mai mult acest comportament este repetitiv!

Ajungem la concluzia nr. 2 si anume ca acest proiect al RM Gold Corporation la Rosia Montana nu este o invistitie miniera, asa cum se doreste sa se lase impresia, ci este de fapt o uzina chimica de cianurare, sau mai direct Uzina Mortii in Viitor!

Pe de alta parte domnul Horia Avram este cel care a cerut vizita membrilor CAT la Rosia Montana, pe amplasament, vizita ce a fost organizata si sustinuta financiar de catre RMGC, adica de cel care este in procedura de avizare, actiune toatal ilegala!

S-au sesizat niste europarlamentari, romani, dar glasul lor nu a fost destul de vocal si s-a pierdut in itele tesute de aceasta societate de dumping, pentru care totul se vinde si se cumpara, de multe ori la preturi foarte mici.

RM Gold Corporation a impartit ca daruri de Craciun pixuri in care se aflau bucatele de…aur, mai avem ceva de comentat?

Cu ce se aseamana aceasta? Manelizarea unor obiceiuri chiar si in preajma Sfintelor Sarbatori?

Ramanem fara cuvinte in fata machiavelicelor planuri ale goldistilor, care fac uz de orice pentru doar 400 de tone de Au si 1600 de tone de Ag!!!

Oare de ce? Stiu unii de ce!!!

Presedintele Academiei Romane, domnul academician Ionel Haiduc, doctor in chimie are parte de un tratatament grosolan din partea „tovarasului Marin Anton” Secretarul de Stat la Mediu, cel care le stie pe toate, cel care terfeleste fara rusine si scrupule un astfel de reprezentat de frunte al natiei romane. Avem nevoie de oamnei de stiinta? Avem nevoie de cercetatori, academicieni, oameni respectabili si venerabili? De ce am avea nevoie, iar daca mai exista de ce sa ii respectam?

Cum se forteaza lucrurile de reprezentantii „nepartinitori ai guvernului” ?
– La ultima sedinta CAT, de la inceputul lunii decembrie, Marin Anton a fortat autoritatile sa isi dea acordul privind inceperea proiectului, chiar daca ordinea de zi nu prevedea acest lucru.

Inafara de Ministerul Culturii – pentru siturile arheologice, Ministerul Dezvoltarii – pentru planurile de urbanism si MTI – pentru respectarea codurilor privind transportul substantelor chimice periculoase pe cale rutiera si feroviara si a intocmirii planurilor de securitate, care inca mai au obervatii sau comentarii, restul autoritatilor sunt de acord cu acest proiect.

Ne vine greu sa facem aceasta previziune care se reliefeaza: se pare ca in urmatoarea sedinta, probabil februarie, se va da decizia finala favorabila, apoi se va elabora proiectul Hotararii de Guvern ce va fi avizat de catre toate ministerele, se va prezenta in Guvern pentru aprobare, iar apoi se va publica in Monitorul Oficial, toate acestea se pot deduce din informatiile aflat in ultima documentatie a proiectului ce se gasesc pe site-ul MMP, coroborate cu informatiile furnizate de sursele noaste.

Foto: Transildania

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .