.............................................................................
...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !
............................................................................
Bacalaureatul 2012 a continuat luni, 2 iulie, cu prima proba scrisa: examenul de Limba si literatura romana. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte mari, fiecare notat cu 30 de puncte. La primul subiect, absolventilor de liceu li s-a cerut sa raspunda unor cerinte pornind de la un fragment din “Craii de Curtea-Veche” de Mateiu I. Caragiale. Al doilea subiect le cere elevilor sa scrie un text argumentativ despre calitatile umane, pornind de la o afirmatie a lui Lucian Blaga.
La al treilea subiect, cerinta este urmatoarea: “Redacteaza un eseu de doua-trei pagini (600 – 900 de cuvinte) in care sa prezinti tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat, apartinand lui Mihai Eminescu”.
Subiectele de la examenul de Limba si literatura romana – proba scrisa – Bacalaureat 2012
“Varianta 4
* Toate subiectele sunt obligatorii. Se acorda 10 puncte din oficiu.
* Timpul de lucru efectiv este de 3 ore.
SUBIECTUL I (30 de puncte)
Citeste urmatorul text:
Mergand intr-o zi acolo cu Pantazi, catre amiazi, dadeam de o tanara, noua necunoscuta […]. La intrarea noastra, ridicand capul, rosi pana in albul ochilor. Vazui atunci pe Pantazi, palid ca un mort, ducandu-si mana la inima: “Doamne, il auzii soptindm, cum ii seamana!”
Faceam astfel cunostinta “duduii” Ilinca Arnoteanu. Stiam ca mai era o fata, cea mai mica, pe care o luase din leagan sa o creasca o sora a maioresei, de la Piatra-Neamt, vaduva cu dare de mana si fara copii. Cei saisprezece ani ai Ilincai se depanasera alinati in pacea acelui romantic tinut cu zari tainice… Blajinul soare moldovenesc ii crutase poleiala stinsa a cositelor si albeata sidefie a pielei, aproape nefiresti amandoua […]. Parintii erau cum nu se poate mai mandri de dansa […]; Ilinca fusese intotdeauna premianta intaia si se pregatea sa treaca doua clase intr-un an […].
Primisem s-o ajut sa-si revada cateva “materii” la cari se credea mai slaba. Intre timp, mai vorbind si de una-alta, m-a uimit cat de cuminte cap avea, ce sanatos judeca si limpede. Spunandu-i odata ce rar e sa gasesti pe cineva care sa invete ca dansa numai de placere, imi observa ca ea invata cu placere, dar de nevoie, ca sa aiba o meserie. Cum, dar nu avea sa fie bogata? se stia doar ca era singura mostenitoare a matusii sale […]. Chiar asa, dar averea, pe langa ca se poate pierde, nu e o piedica la o meserie; dimpotriva. – Cu numele ei? – De ce nu? a lucra nu e o rusine; munca innobileaza. Tocmai, cu numele ei […] avea sa fie mai pretuita si mai respectata; respectata: lucrul la care tinea mai mult ca la orice. Numele ei, stia bine ce i se datora si ce-i datora: prestigiul lui, viu inca, i se revelase inainte de a-l cunoaste. […] Da, marele nume de dregatori, de carturari si de ctitori, ea avea sa-l poarte cu demnitate; destul se intrecusera sa-l pateze surorile ei.
(Mateiu I. Caragiale, Craii de Curtea-Veche)
Sursa: Hotnews
............................................................................
Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că
presa nu este doar o ”gura de iad”
iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci
LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.
Cei care controleaza presa
(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)
urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,
sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,
sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.
Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.
Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.
Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este
share pe facebook,
înscriere în lista de prieteni,
like pe pagina noastră rostirea și
răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !
............................................................................ .
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.