.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

imagesÎntr-un articol publicat sâmbătă, în publicaţia The Hill din Washington DC, expertul anticorupţie american Robert Carmona-Borjas a punctat riscurile pe care activităţile abuzive ale DNA le au asupra drepturilor omului, vieţii private şi democraţiei din România.

După ce recunoaşte succesele DNA, autorul vorbeşte despre o „latură mai întunecată” a luptei anticorupţie din România. „Este deja o rutină pentru mass-media din România să staţioneze echipe de filmare în faţa sediului DNA, pentru a prinde imaginea zilei cu o personalitate politică în cătuşe, deplasându-se spre maşina poliției”, scrie Carmona- Borjas, iar „acest fapt ridică unele probleme”.

Prima problemă este potenţialul enorm ca lupta anticorupţie să fie folosită „pentru plata poliţelor (personale) şi urmărirea rivalilor”, dată fiind uşurinţa cu care se poate deschide un dosar şi porni o „investigaţie compromiţătoare care poate pune capăt unei cariere”.

A doua problemă e legată de încălcarea drepturilor omului şi a respectului vieţii private. „DNA este foarte dependentă în acuzare de interceptările telefonice şi alte probe furnizate de către serviciile de informaţii româneşti, inclusiv SRI”, mai scrie autorul.

El aminteşte că, recent, „un tribunal din Bucureşti a exclus interceptări şi alte probe obţinute ilegal din dosarul DNA având ca obiect acuzaţia de luare de mită formulată împotriva Liei Olguţa Vasilescu, primarul oraşului sudic Craiova”.

A treia problemă este legată de „şocanta” diversitate a acuzaţiilor care fac obiectul anchetelor DNA. “DNA investighează tot felul de infracţiuni, de la spălare de bani şi evaziune fiscală, până la fraude mărunte. Un politician este chiar acuzat de DNA că a condus fără permis”, precizează Carmona-Borjas.

„Corupţia oficială merită şi necesită o urmărire penală acerbă. Dar, din ce punct zelul trece o linie şi compromite politică în general – adică democraţia – în loc de politicienii corupţi?”, îşi încheie Borjas articolul.

sursa si foto:  http://www.evz.ro/

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .