.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Unul dintre reprezentanţii României la Jocurile Paralimpice în proba de tenis de masă, Makszin-Roman Dacian Eneea, a declarat că, împreună cu alţi colegi imobilizaţi în cărucioare cu rotile, au fost umiliţi la un cinematograf din Cluj, fiind obligaţi să folosească lifturile de marfă.

Dacian Makszin a precizat că în aceeaşi situaţie s-au aflat şi alţi colegi bolnavi de insuficienţă renală, care au participat, în perioada 26 decembrie – 3 ianuarie, la o tabără organizată la Cluj de Consiliul Judeţean şi Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie “Claudiu Safta”.

Makszin-Roman Dacian Eneea este component al lotului naţional de tenis de masă şi va participa cu echipa României la Jocurile Paralimpice din 2012. El a povestit, citat de portalul stiridecluj.ro, că a trecut prin momente umilitoare la Cluj, în primele zile ale anului, când încerca să vizioneze filme, la Cinema City, alături de soţia sa şi alţi tineri suferinzi de insuficienţă renală, care s-au reunit din întreaga ţară.

Dacian a explicat că în prima seară a fost nevoit să aştepte ca personalul să facă funcţională rampa de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Când a ajuns la ghişeu pentru a-şi procura biletele gratuite a fost informat că persoanele în cărucior primesc facilităţi doar dacă fac dovada handicapului până la ora 17.00 a zilei în care doresc să vadă filmul.

La finalul filmului, care s-a terminat aproape de miezul nopţii, Dacian Makzin, alături de o colegă, imobilizată şi ea în scaunul cu rotile, a fost invitat să părăsească mall-ul cu liftul de marfă, deoarece personalul Cinema City nu a putut să le asigure accesul la liftul destinat persoanelor. Liftul de marfă i-a dus în parcarea subterană, fiind nevoiţi astfel să ocolească doi kilometri prin frig pentru a ajunge la hotel.

Organizatorii taberei au precizat într-un comunicat că au primit asigurări de la managerul Cinema City Cluj, Maftei Eduard, că tinerii pot intra gratuit, nelimitat, la orice film pe perioada taberei, accesul urmând să se facă pe baza unui tabel nominal.

Şi alţi tineri dintre cei participanţi la tabăra din Cluj au avut probleme cu personalul de la Cinema City. Potrivit declaraţiilor acestora au fost legitimaţi la intrarea pe poartă, dar nu toţi aveau asupra lor cărţile de identitate.

“De zece ani mă ocup de aceşti tineri, dar nu mi s-a întâmplat niciodată să găsesc un asemenea comportament. Dacă iniţial, cei de la Cinema City au spus că pot intra tinerii nelimitat şi gratuit la filme, ulterior au limitat numărul proiecţiilor fără plată la 37. Copiii care nu aveau buletinul la ei au fost trimişi la hotel, au fost trataţi ca nişte cerşetori. Un tânăr, care împlineşte în 8 februarie, 21 de ani, a fost scos din sală la filmul 3D, Nemuritorii, pentru că arăta ca un copil. Degeaba, Vali Clămpariu, care este de lângă Aiud şi face dializă la Cluj de 12 ani, le-a explicat oamenilor de ordine de la Cinema City că din cauza bolii nu a mai crescut, tot timpul ca nişte roboţi, aceştia fredonau aceeaşi melodie: astea sunt regulile! După multe explicaţii, la a doua tentativă de a vedea acest film, Vali a putut intra după ce a pierdut 20 de minute din film. Am refuzat, după aceste umilinţe, să mai primim gratuitate, am plătit intrarea la filme pentru tineri. Nu permit nimănui să le fure un tratament demn, la care au dreptul”, a precizat preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie “Claudiu Safta”, Emanuel Ungureanu.

Sursa: Prosport

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .