.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

O sentinţă pronunţată ieri de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene crează un precedent care dă fiori reci bancherilor, inclusiv celor din România. CJUE a anulat un credit pentru DAE calculată greşit. În urma acestei decizii, toate instanţele din toate ţările pe rolul cărora se află astfel de procese privind clauzele abuzive, vor obliga statul să reglementeze legal rezilierea contractelor de împrumut pentru consum, anunţă CURIERUL NAŢIONAL.

În această privinţă, afirmă JURNALUL NAŢIONAL, o clauză trebuie considerată ca fiind abuzivă în cazul în care, în contradicţie cu cerinţa de bună-credinţă, provoacă un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor care decurg din contract, în detrimentul consumatorului.

Comisioane şi clauze abuzive, dobânzi majorate în exces, costuri netransparente si al căror nivel se modifică unilateral, acestea sunt păcatele care au determinat deja clienţii din România să dea băncile în judecată. Chiar şi fără decizia de ieri a CJUE, în ultimul timp a început să plouă cu sentinţe ce impun creditorilor să depăgubească clienţii cu vârf şi îndesat, afirmă EVENIMENTUL ZILEI.

De altfel, susţine ANTENA3, comisioanele ascunse, sunt „cadoul“ obişnuit al băncilor pentru clienţii neinformaţi. Chiar şi acum, când comisioanele sunt reglementate prin lege, operatorii bancari încearcă să ciupescă alte sume de la clienţi prin mijloace tot mai inventive. NAŢIONAL aminteşte că guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isarescu, le-a atragas atenţia bancherilor că sunt prea ocupaţi cu repararea greşelilor comise înaintea crizei şi le-a cerut acestora să explice clar clienţilor de ce plătesc rate atât de mari.

În România, în urma intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă 50/2010 (care prevede, printre altele, eliminarea comisionului de rambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă şi calcularea dobânzii în funcţie de un indice de referinţă transparent, la care se adaugă o marjă fixă, care nu poate fi modificată faţă de contractul iniţial) pe rolul instanţelor s-au înregistrat mii de procese.

 

Sursa si foto: ziarero.antena3

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .