.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Proiectul dezbătut miercuri la Senat va fi înaintat  in Camera Deputatilor, camera decizionala. Proiectul prevede ca cei care nu se prezinta la vot vor fi mai intai amendati cu 1000 de lei.

La cea de a doua, revine amenda si se adauga restrictionarea accesului la unele facilitati fiscale sau ajutoare din partea statului, iar in cazul in care continua sa nu se prezinte la vot alegatorul risca sa piarda dreptul de a mai vota vreodata.

Proiectul a fost depus in 2011 de deputatii Tudor Ciuhodaru (UNPR) si Mircia Giurgiu (independent, fost PDL). El a fost aprobat tacit de Senat, miercuri, din cauza lipsei de cvorum. Daca in camera superioara a Parlamentului exista un blocaj generat atat de lipsa unei majoritati clare cat si de greva parlamentara a USL, la Camera Deputatilor situatia ar trebui sa fie mult mai clara, coalitia de guvernare avand o majoritate relativ confortabila.

Contactat de Ziare.com, Tudor Ciuhodaru a recunoscut ca proiectul sau nu are nicio sansa sa fie adoptat.

“Nu are nicio sansa, pentru ca eu sunt convins ca oamenii astia nu vor sa se schimbe ceva, fie ca sunt ai Puterii, fie ai Opozitiei. Eu sunt un om obisnuit si mi-as dori o prezenta masiva la vot, e vorba si de un drept, dar si de o obligatie de cetatean al acestei tari. Singura modalitate prin care putem sa ii schimbam pe baronii locali si pe cei care folosesc metode mai putin ortodoxe, ca sa nu zic sacosa electorala, este prezenta masiva la vot”, a declarat deputatul de Iasi.

Tudor Ciuhodaru reaminteste ca exista si alte tari unde exista vot obligatoriu. El crede ca subiectul nu trebuie privit ca o masura coercitiva, ci ca una de stimulare si educare a electoratului.

“Toate proiectele mele legislative au venit dintr-o realitate imediata, din ceea ce imi spun oamenii fie la UPU, fie la cabinetul parlamentar. Mi-ar dori sa nu se mai gandeasca politic, ci pragmatic. Politica sa nu fie doar discutii, ci sa se dea si solutii. Din pacate, politicienii au alte interese decat noi. Eu am ramas in tara mea pentru ca eu cred ca aceasta tara se poate schimba. Eu sunt de principiul ‘De ce sa plec eu si sa nu plece ei?'”, a mai declarat Tudor Ciuhodaru.

Guvernul a remis Parlamentului un punct de vedere in care arata ca legea este neconstitutionala, pentru ca in Constitutia Romaniei se prevede ca votul este un drept, nu o obligatie, punct de vedere impartasit si de o parte dintre reprezentantii societatii civile.

Pe de alta parte insa, in ultimii ani prezenta la urne a romanilor a scazut continuu, iar sondajele de opinie arata ca si la alegerile din acest an prezenta va fi extrem de scazuta, ca urmare a nemultumirii profunde a alegatorilor fata de prestatia si oferta clasei politice. sursa: ziare.com

Cum rămâne cu libertatea, cu statul de drept. cum poate fi obligat un om să voteze, dacă… nu prea are pe cine… De fapt absenteismul  la vot reflectă decăderea morală a clasei politice și dezamăgirea electoratului.

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .