.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Întreaga presă germană, dacă facem abstracţie de mediile extremiste, se arată alarmată şi condamnă, practic la unison, ceea ce premierul Ungariei, Viktor Orban a numit revoluţia naţională declanşată la Budapesta.

În mod semnificativ, accentele critice predomină nu doar în ziarele de stânga sau de centru-stânga, cum ar fi normal în comentariile consacrate unor guverne europene de dreapta sau centru-dreapta, ci chiar şi în coloanele unor cotidiane conservatoare, precum Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ziarul din Frankfurt i-a luat multă vreme apărarea lui Orban, când premierul maghiar, întărit de majoritatea absolută a controlului său asupra parlamentului a scos din mânecă o lege a presei pe care prea puţini ziarişti apuseni o mai consideră compatibilă cu democraţia, şi pe care a criticat-o masiv şi Comisia Europeană. În reacţie, Budapesta a schimbat pe ici pe acolo controversata lege, fără să renunţe însă la controlul politic exercitat de executiv asupra ziariştilor.

Spiritele s-au încins, atât la Budapesta, cât şi în occident, după intrarea în vigoare a noii constituţii maghiare, adoptate de Orban şi ai săi graţie aceleiaşi majorităţi parlamentare zdrobitoare a partidelor guvernamentale.

Odată în plus analiştii apuseni s-au folosit de prilejul demonstraţiilor de protest din capitala Ungariei spre a-şi pune întrebări. S-au întrebat de pildă ce se întâmplă de fapt în Ungaria, cum de e posibilă o derivă naţionalistă şi antidemocratică de proporţiile celei pe care o acuză observatorii, la Budapesta, şi încotro se îndreaptă Europa cu un asemenea guvern în mijlocul ei.

În Tagesspiegel, Peter Hudec deplânge nivelarea instituţiilor fundamentale ale statului maghiar şi în genere, revoluţia conservatoare a lui Orban, care „ţinteşte, vădit, către un regim autoritar” şi care „constituie o provocarea la adresa democraţiilor europene”.

Autorul regretă incapacitatea justiţiei ungare de a pune capăt derapajelor guvernamentale, după ce Curtea Constituţională şi-a tras de Crăciun, ultima salvă, înainte ca noua Constituţie să intre în vigoare, iar Orban să numească noi judecători supremi, supuşi puterii.

Reformatarea organelor de stat astfel încât toate să servească menţinerii la putere a premierului nu va mai putea fi amendată sau modificată decât prin majorităţi politice de aceeaşi anvergură precum cea actuală, majorităţi aproape imposibil de întrunit.

Semne de întrebare mai ridică alunecarea Ungariei în capcana datoriilor, care alimentează speranţa unor analişti în capacitatea forurilor internaţionale de a exercita presiuni asupra Budapestei, precum şi tensiunile interne, manifestate în protestele din zilele trecute.

De aici, concluzia acestui articol apărut şi în prestigiosul săptămânal german Die Zeit, că Ungaria s-ar afla pe moment într-o situaţie mai rea decât înainte de venirea lui Orban la putere, şi că actualul ei executiv o mână inexorabil spre izolare.

Frankfurter Allgemeine Zeitung publică un interviu cu Agnes Heller, o unguroaică a cărei celebritate se bazează pe filosofia ei politică, şi care a participat nu doar la revoluţia maghiară din 1956, ci şi luni, la megademonstraţia de protest de la Budapesta. Heller a cerut Europei să intervină spre a pune capăt deraierii maghiare.

Şi alţi observatori avizaţi ai fenomenului maghiar au lansat solicitări similare, de pildă Michael Frank. În Süddeutsche Zeitung, Frank se opreşte pe larg asupra tentativelor Ungariei de a închide Klubradio, un popular post independent de radio, de a cenzura, controla şi intimida presa. Autorul reliefează între altele că guvernul american reflectează în prezent la posibila reînfiinţare a secţiei maghiare a Europei Libere. Ceea ce pare mai elocvent decât orice alt comentariu.

Autor: Petre M. Iancu
Redactor: Medana Weident

Sursa: DW- World.de

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .