.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Televiziunea americană, PBS, prezintă un reportaj despre vegetarianism  ca secret al longevității, practicat simplu și eficient de adventiștii de ziua a șaptea. Vă invităm să urmăriți reportajul. Mai jos puteți citi transcrierea lui în limba română.

Saul Gonzalez, corespondent: Dacă a înainta în vârstă înseamnă a încetini, atunci Delmar Holbrooke, în vârstă de 89 de ani, nu a înţeles mesajul.

 Delmar Holbrooke: Mă pregătesc intens pentru 90, marele 9 – 0. Familia mea deja organizează totul. Voi skia sus, la Mountain High, în zorii dimineţii, voi coborî să joc o rundă de golf, iar apoi mă voi duce la plajă ca să fac surf.

Gonzalez: Nu sunteţi genul de om care să stea pe canapea?

 Holbrooke: În niciun caz!

 Gonzalez: Holbrooke spune că energia lui se datorează unei vieţi de exerciţiu fizic şi unei diete sănătoase, dar şi credinţei lui. (către Holbrooke): Credeți că ați fi la fel de sănătos fără credinţa dvs.?

 Holbrooke: O, nu, nu. Sunt ceea ce sunt datorită credinţei mele. Pentru mine este cât se poate de clar.

 Gonzalez: Ca mulţi alţi locuitori din Loma Linda, California, Holbrooke este un adventist de ziua a şaptea, adică e membru al acelei denominaţiuni creştine care celebrează Sabatul sâmbata. Adventiştii pun accentul pe faptul că o dietă şi un stil de viaţă sănătoase sunt expresiii importante ale credinţei lor, iar datorită acestui accent, spun cercetătorii, adventiştii au deseori o sănătate remarcabilă.

 Foto: PBSProf. Larry Beeson (Universitatea Loma Linda): Adventiştii trăiesc mai mult şi mor mai târziu. Ei mor din cauza aceloraşi boli ca şi restul populaţiei, dar la o vârstă mult mai înaintată – cu opt, sau zece ani mai târziu.

 Gonzalez: Larry Beeson este profesor de sănătate publică şi epidemiologie la Universitatea Loma Linda, un institut de sănătate şi ştiinţă afiliat Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. care a monitorizat sănătatea membrilor acestei biserici, din 1958 încoace.

 (către Beeson): Şi ajung la acea vârstă prin…?

 Beeson: printr-o varietate de moduri. Nu este doar un singur element. Este relaţia lor cu Dumnezeu şi cu aproapele lor, alimentația lor, sportul, abstinenţa de la alcool şi ţigări. Toate acestea adunate contribuie la longevitate.

 Gonzalez: Pentru procentajul ridicat de adventişti ce duc vieţi lungi şi active, cercetătorii au numit Loma Linda una dintre cele cinci aşa-numite Zone Albastre de sănătate din lume.

 Beeson: O Zonă Albastră este un spaţiu în care există o incidență neobișnuită, sau mai mare decât ne-am aștepta, a oamenilor care trăiesc 90 spre 100 de ani.

Gonzalez: Dieta pare să fie foarte importantă pentru sănătatea şi speranţa mare de viaţă a adventiştilor. Aproape 30% dintre adventiştii de ziua a şaptea sunt vegetarieni, comparativ cu doar 3% din întreaga populaţie a Statelor Unite. Ba chiar, în multe instituţii adventiste, precum Centrul de Sănătate Loma Linda, sunt servite doar mâncăruri vegetariene.

 Pastorul Daniel Mathews (Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, Universitatea Loma Linda): Am o alimentaţie bazată pe plante şi am urmat o dietă vegetariană toata viaţa mea şi ştiu ca voi şi telespectatorii dumneavoastră se vor uita ciudat la mine, dar eu nu am gustat niciodată niciun fel de carne.

 Gonzalez: Dan Mathews face parte din a treia generaţie de adventişti de ziua a şaptea din familia lui şi este pastor. Am vorbit cu el despre legătura dintre dietă, sănătate şi credinţe religioase prezentă în tradiţia lui de credincios.

 Mathews: Geneza 21:29 spune ca Dumnezeu a lăsat omului cereale şi fructe şi nuci şi ierburi cu sămânţă – începutul unei diete bazate pe plante. Să nu ai grijă de corpul tău, fapt ce este o parte din obligațiile pe care le avem față de acest pământ, să nu avem grijă de corpurile noastre este un afront către Dumnezeul nostru.

 Virginia Crounse: Mă simt bine. Da, chiar da. Mă simt plină de energie.

 Gonzalez: O întâlnim pe Virginia Crounse, o adventistă de 73 de ani, care se relaxează într-un jacuzzi. Ea ne-a povestit despre dieta şi programul ei de fitness.

 Crounse: Mănânc în marea parte a timpului două mese pe zi. Mănânc granola sau ovăz la micul dejun cu două sau trei fructe proaspete. De când mă ştiu, fac exerciţii fizice zilnic, cel puţin şase zile pe săptămână. Merg cel puţin 3 km, fie ca plouă, ninge, sau e soare.

 Gonzalez: Deşi nu este un fapt cunoscut, adventismul de ziua a şaptea şi-a pus amprenta în istoria culinară a Americii prin ceea ce milioane de oameni mănâncă zilnic. Cerealele pentru micul dejul au fost inventate și promovate de un tip pe nume Kellogg. Mai exact, este vorba de John Harvey Kellogg şi fratele său, Will Kellogg, amândoi adventişti de ziua a şaptea care au creat fulgii de porumb, una dintre primele cereale promovate în masă, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Ei au văzut cerealele ca pe alternativa sănătoasă la micul dejun plin de grăsimi din zilele lor.

 Beeson: Fulgii de porumb şi alte mâncăruri ce provin din industria lui Kellogg au încercat să rezolve problema cu cerealele integrale, nearuncând toţi nutrienţii care se pierd prin rafinare şi se transformă în pâine albă. Aşa se pierd multe substanțe nutritive.

 Gonzalez: În prezent, în timp ce americanii caută metode pentru a-şi îmbunătăţi dieta şi sănătatea, unii cercetători cred că se pot împrumuta niște idei simple de stil de viaţă de la adventiştii de ziua a şaptea.

 Beeson: Să reduci fumatul, grăsimile saturate, să faci mai mult sport – sunt lucruri care pot fi făcute de oricine. Nu trebuie să devii adventist că să ai parte de beneficiile pe care le-am descoperit în studiul despre sănătatea adventiştilor.

 Gonzalez: Sunt accesibile tuturor.

 Beeson: Absolut.

 Gonzalez: La piscină, Delmar Holbrooke are propriul sfat.

 Holbrooke: Trebuie să îţi ţii mintea vie şi să continui să creşti, la fel e și cu organismul.  Sursa: semneletimpului.ro

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .