.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Aproximativ 25 de militari din cadrul Forţei NATO în Kosovo (KFOR) au fost răniţi, dintre care doi cu gloanţe, în cursul unor confruntări, luni, în nordul Kosovo, cu manifestanţi etnici sârbi, dintre care aproximativ 100 au fost răniţi, potrivit Belgradului.

Aceste incidente între forţa internaţională şi manifestanţi sârbi par cele mai grave şi mai extinse care au avut loc în ultimele săptămâni în nordul Kosovo, apreciază AFP.

Potrivit unui comunicat KFOR, numărul răniţilor în rândul militarilor NATO se ridică la 25. Luni dimineaţa, manifestanţi sârbi au tras, asupra a doi militari germani, cu arme de foc uşoare. KFOR precizează că cei doi  “nu au fost răniţi mortal”.

La Belgrad, ministrul sârb pentru Kosovo Goran Bogdanovici a evaluat, în faţa unei comisii parlamentare, numărul răniţilor în rândul etnicilor sârbi la a aproximativ 100 de persoane, a anunţat postul de televiziune B92.

“Situaţia este extrem de tensionată”, a spus Bogdanovici, exprimânmdu-şi îngrijorarea faţă de “o eventuală nouă izbucnire a violenţei”.

KFOR i-a acuzat pe atacatori că au utilizat explozivi şi cocteiluri Molotov, dând asigurări că va recurge “la toate mijloacele care se impun” pentru a face faţă acestei situaţii.

Aceste incidente au început luni dimineaţa, cu demontarea de către KFOR a unei baricade ridicate de etnici sârbi nu departe de localitatea Zupce.

KFOR a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii sârbi, între 400 şi 500, potrivit AFP.

Etnicii sârbi au ridicat, ulterior, o nouă baricadă, în apropierea celei demontate de KFOR.

Statul Major al forţelor operaţionale austriece, cu sediul la Graz, a anunţat că opt militari austrieci din cadrul KFOR au fost răniţi luni după-amiaza.

Tensiunile din nordul Kosovo durează de la trimiterea unor vameşi de către Priştina la Brnjak şi Jarinje, în această vară, în aceste două puncte de trecere a frontierei dintre Kosovo şi Serbia.

Etnicii sârbi din regiune au ridicat baricade, în semn de protest faţă de această iniţiativă a autorităţilor kosovare.

Ei au refuzat până acum să demonteze aceste baricade, aşa cum le-au cerut KFOR şi Misiunea europeană în Kosovo (EULEX), în numele libertăţii de mişcare.

Preşedintele sârb Boris Tadici a lansat un apel la calm către părţi, invocând un “dialog fără recurs la violenţă”.

“Viaţa cetăţenilor noştri şi (soldaţilor) forţei internaţionale trebuie să fie ocrotită cu orice preţ”, a adăugat el, într-un comunicat.

La Priştina, Guvernul kosovar a condamnat atacul împotriva militarilor KFOR şi a cerut ca vinovaţii “să fie aduşi în justiţie”.

Citește mai departe pe Mediafax

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .