.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

descărcareMai mulţi candidaţi cu probleme penale, unii condamnaţi, alţii trimişi în judecată sau aflaţi sub urmărire penală, au fost aleşi de cetăţeni fără probleme. Cel mai emblematic caz este cel al fostului liberal Cătălin Cherecheş, care a câştigat un nou mandat la Baia Mare, cu aproximativ 70% din voturi, el aflându-se în aceste zile la închisoare, în arest preventiv pentru luare de mită. Situaţia lui Cherecheş nu este o premieră pentru România: în 2012, doi primari reuşeau să câştige alegerile din arest preventiv – liberalul Adrian Mladin la Jilava şi social-democratul Dumitru Ruse la Măgurele. În 2016, în situaţii juridice la fel de precare se află însă cel puţin alţi 15 aleşi locali, inclusiv doi la Bucureşti.

1. Bucureşti, Sectorul 3 – Robert Negoiţă (PSD) – cel mai mare datornic persoană fizică la stat a câştigat din nou primăria, cu peste 60%. ANAF arată că Negoiţă are datorii la bugetul de stat şi la cele de asigurări de 232 de milioane de lei (peste 51 milioane de euro). Din aprilie 2016, Negoiţă este urmărit penal de DNA pentru evaziune fiscală, el fiind acuzat că nu a plătit TVA în valoare de peste 77 de milioane de lei, în perioada 2005-2009, timp în care a vândut în nume propriu 1.250 de apartamente şi locurile de parcare aferente, fără să se înregistreze ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.

Negoiţă nu ar fi declarat TVA în valoare de 77.148.021 lei.

2. Sectorul 6 – Gabriel Mutu (PSD) – Senatorul PSD a câştigat primăria cu aproape 40%. Este urmărit penal de DIICOT pentru evaziune fiscală şi implicare într-o reţea de spălare de bani.

3. Baia Mare – Cătălin Cherecheş. Aflat în arest preventiv, primarul liberal exclus din partid a câştigat al doilea mandat cu un procent covârşitor, plasat în rezultatele parţiale în jurul a 70%.

Cherecheş este acuzat de DNA de luare de mită, fiind prins în flagrant cu suma de 30.000 de lei, chiar în Primăria Baia Mare. Banii făceau parte dintr-o mită totală de 70.000 de lei, pe care primarul i-ar fi primit pentru a numi o persoană într-o funcţie de conducere al clubului de fotbal FCM Baia Mare, controlat de municipalitate. Cherecheş i-ar fi promis, pe lângă funcţie, şi achitarea datoriilor clubului şi finanţarea acestuia în continuare, banii de mită provenind chiar din această finanţare.

Cherecheş i-a cerut persoanei respective bani şi dintr-o sponsorizare pe care clubul de fotbal o primise de la o firmă – 400.000 de lei.

Primarul l-a ameninţat cu moartea pe cel care l-a denunţat procurorilor DNA, conform interceptărilor telefonice depuse la dosar.

4. Craiova – Lia Olguţa Vasilescu (PSD): urmărită penal pentru luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a câştigat un nou mandat de primar cu aproape 40%.

Procurorii DNA arată că în 2012, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, mai mulţi oameni de afaceri ar fi fost determinaţi personal sau prin intermediari de Olguţa Vasilescu, care candida la Primărie din partea PSD, să facă diferite sponsorizări.

„Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, au fost făcute sub formă de materiale electorale sau plăţi pentru organizarea unor spectacole de campanie pentru Vasilescu, mai arată DNA.

În 2014, Olguţa Vasilescu ar fi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non-profit, suma totală de 544.209 lei, mai arată procurorii. Banii ar fi fost solicitaţi oamenilor de afaceri care aveau contracte în derulare cu Primăria Craiova, sub formă de sponsorizări pentru asociaţia respectivă, reprezentată de Elena Daniela Popescu, pentru reabilitarea faţadelor unor clădiri din Craiova.

5. Braşov – George Scripcaru: exclus din PNL, primarul în funcţie al Braşovului a câştigat ca independent primăria cu peste 50% din voturi. Scripcaru a fost trimis în judecată în februarie 2016 şi este acuzat de abuz în serviciu, instigare la tentativă la abuz în serviciu şi luare de mită.

În acelaşi dosar, este trimisă în judecată şi Alexandrina Durbacă, viceprimar al municipiului Braşov, pentru infracţiunea de instigare la tentativă la abuz în serviciu, dar şi patru angajaţi ai primăriei Braşov, printre care directorul şi directorul adjunct al Direcţiei Tehnice şi şeful Serviciului achiziţii publice. Acuzaţiile în cazul acestora sunt de abuz în serviciu şi uz de fals.

Totodată, în dosar mai sunt anchetaţi şi trei administratori de societăţi comerciale, pentru dare de mită sau instigare la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2011-2012, “inculpatul Scripcaru George, în calitate de primar al municipiului Braşov, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii David Mihai Ciprian şi Pop Călin Silviu, a acţionat şi a determinat funcţionari din cadrul Primăriei Braşov/ Consiliului Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC Cet SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte cu firma acestuia din urmă, urmărind obţinerea, atât pentru sine, cât şi pentru această societate şi persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite”.

Scripcaru este acuzat că ar fi primit mită în valoare de 400.000 de lei, constând în materiale electorale pentru campania la alegerile locale din 2012. Bugetul Braşovului a fost prejudiciat cu peste 1,9 milioane de lei prin supraevaluarea costurilor contractelor oferite firmelor respective, bani din care a provenit de altfel şi mita pentru primar, arată DNA.

6. Râmnicu Vâlcea – Mircia Gutău (PER). Fostul PDL-ist a câştigat primăria din partea Partidului Ecologist Român, cu peste 40%, revenind în funcţie după un mandat 2004-2008. Gutău a câştigat alegerile şi în 2008, deşi era trimis în judecată pentru luare de mită, fiind acuzat că a primit 50.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Gutău a fost condamnat în 2010 la 3 ani şi 6 luni de închisoare, părăsind astfel Primăria. În locul său a venit liberalul Emilian Frâncu, care a fost şi el condamnat pentru corupţie.

Gutău a fost condamnat şi într-un al doilea dosar de corupţie, fiind acuzat în 2009 de DNA de abuz în serviciu. El a fost condamnat tot la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru că a atribuit un contract pentru construcţia unor locuri de joacă în Râmnicu Vâlcea de la o firmă care le-a umflat preţul de aproape 3 ori, cumpărându-le din Bulgaria. Contractul a fost atribuit ilegal, au arătat procurorii DNA.

7. Botoşani – Cătălin Flutur (PNL). Flutur a mai deţinut două mandate de primar al Botoşaniului, în 2004-2008 şi 2008-2012. Flutur este urmărit penal de DNA din 2015, fiind acuzat de abuz în serviciu. Procurorii îl acuză că a concesionat unei firme 130 de metri pătraţi în centrul Botoşaniului, pe o perioadă de doi ani – 2009-2011, şantierului hotelului Belvedere. Suprafaţa de teren deservea o alee pietonală, care a fost astfel desfiinţată.

Concesionarea a contravenit hotărârii Consiliului Local, care a a stabilit că parcarea hotelului nu trebuie să afecteze aleea, arată DNA. În 2012, acelaşi Flutur a decis să dea teren pentru refacerea aleii, luând din terenul de sport al unui liceu, acţiune de asemenea ilegală, conform DNA.

8. Deva – Mircia Muntean (PSRO). Fost primar în perioada 2006-2012 din partea PDL, el a fost ales deputat în mandatul 2012-2016, trecând în 2014 la PSD. Acum, a câştigat primăria Deva, conform rezultatelor parţiale, din partea PSRO, partidul înfiinţat de Mircea Geoană.

Muntean a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare în 2013, pentru abuz în serviciu, după ce fusese trimis în judecată tocmai din 2004. Muntean a fost condamnat pentru că a împroprietărit ilegal doi foşti revoluţionari cu peste 5.000 de metri pătraţi în zona gării din Deva, pe care ulterior aceştia i-au vândut companiei Shell, pentru construcţia unei benzinării. Terenul respectiv se afla în proprietatea Armatei.

Mircia Muntean este de asemenea trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, după ce în 2014 acesta a fost surprins de presă şi de poliţie conducând în stare de ebrietate. Edilul a fugit din maşină şi s-a refugiat în boscheţi, fiind urmărit de presă şi de poliţie. Alcoolemia lui Muntean a fost stabilită la 1,3 grame la mie în sânge.

9. Urziceni – Constantin Sava (PNL). A câştigat un nou mandat de primar. Sava este urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, din 2016. El este acuzat că a determinat o subordonată să ridice poprirea pe conturile unei firme care avea datorii totale de peste 150.000 de lei la bugetul local.

10. Miercurea Ciuc – Raduly Robert (UDMR). A fost primar până în 2015, când şi-a dat demisia, după ce a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri oficiale.

Raduly este acuzat că în 2014 a semnat ilegal acte care autorizau modernizarea Universităţii Sapientia din Miercurea Ciuc, el fiind şi cadru didactic al universităţii. Primarul a mai fost acuzat şi că a autorizat plăţi ilegale către o firmă, fără ca primăria să facă recepţia lucrărilor realizate de aceasta.

11. Sfântu Gheorghe – Antal Arpad (UDMR). A câştigat al treilea mandat de primar, cu peste 70% din voturi. El este urmărit penal de DNA din 2016, pentru utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice.

Antal este acuzat că în 2009 a aprobat contractarea unei finanţări de la BERD de 12 milioane de euro, care trebuia rambursată în 10 ani. Banii urmau să fie folosiţi pentru modernizarea oraşului, modernizarea unor străzi, trotuare, reabilitarea iluminatului public, amenajarea unor piste de biciclişti, amenajare parcări.

Ulterior, primăria lui Antal Arpad a angajat o firmă de consultanţă, Tractebel Engineering, urmărită şi ea penal în acest dosar, care a întocmit un caiet de sarcini prin care a fost avantajată asocierea a trei firme care să execute lucrările pentru care fusese luat creditul.
Apoi, tot prin semnătura sa, a fost schimbată destinaţia a peste 4,2 milioane de euro din creditul respectiv, provocându-se şi un prejudiciu bugetului local estimat de DNA a aproape 550.000 de euro.

Firmele respective au primit de asemenea şi un avans de peste 1,7 milioane de euro la contractul semnat cu primăria lui Antal Arpad.

12. Târgu Mureş – Dorin Florea. Florea a candidat independent şi a câştigat al cincilea mandat de primar, fiind susţinut de PNL şi UNPR. Fostul democrat-liberal Dorin Florea are două dosare penale de corupţie. În 2015, el a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a finanţat ilegal echipa de fotbal FCM Târgu Mureş cu 7,5 milioane de lei în sezonul 2013-2014. Clubul nu putea fi finanţat de primărie în condiţiile în care avea peste 3 milioane de lei datorii la stat.

În 2016, Dorin Florea este urmărit penal de DNA pentru luare de mită, alături de fiul său. Florea este acuzat că a contribuit la emiterea a 9 hotărâri de Consiliu Local, prin care omul de afaceri Mircea Musgociu urma să facă un schimb de terenuri cu primăria, pentru realizarea proiectului prelungirii Căii Sighişoarei, din oraş. În 2011, după emiterea deciziilor, o firmă a omului de afaceri i-a vândut fiului lui Dorin Florea un apartament de 160 mp în Târgu Mureş, pe 74.000 de euro plus TVA. În 2015, Dan Aurel Florea a vândut apartamentul respectiv cu 130.000 de euro.

13. Târgu Jiu – Florin Cârciumaru (PSD). Se află la al cincilea mandat, după ce a câştigat alegerile cu peste 40%. În 2016, ANI a sesizat DNA cu privire la un posibil conflict de interese penal, pentru că a semnat documente în favoarea firmei Pres Sanitas din Târgu Jiu. De la această firmă, fiica sa Eugenia Florinela Călinoiu (Cârciumaru) a cumpărat în 2010 o vilă la Rânca, contra 70.200 de lei. Firma respectivă plătise pe vilă, în 2007, un preţ mult mai mare, de 270.000 de lei, conform ANI.

Firma a primit contracte cu primăria Târgu Jiu pentru canalizare şi alte lucrări, de pe urma cărora firma a câştigat aproape 30.000 de euro. Anterior, în perioada 2005-2010, firma respectivă a încheiat contracte cu Primăria condusă de Cârciumaru de peste 7,7 milioane de euro, conform ANI.

14. Tulcea – Constantin Hogea. Fost democrat-liberal, Hogea a câştigat al patrulea mandat de primar ca independent. În 2015, el a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. În dosar sunt judecaţi şi fiica şi soţia lui Hogea.

Hogea este acuzat că în 2007 a eliberat o autorizaţie de construire a unui bloc de locuinţe lângă un penitenciar şi unitate militară, fără aprobările necesare de la MApN şi Ministerul Justiţiei. În 2009, primarul a primit un apartament de trei camere în blocul respectiv, în care locuieşte fiica acestuia, arată DNA.

DNA susţine că pentru a ascunde mita, fiica şi soţia primarului ar fi semnat un contract fictiv cu firma respectivă, prin care atestă că ar fi plătit bani pentru apartament.

Începând din 2015, primarul Hogea s-a implicat şi într-o firmă care avea un panou de publicitate stradală în Tulcea, de pe urma căruia a câştigat bani, conform DNA.

15. Paşcani – Dumitru Pantazi (PSD). A fost reales primar la o diferenţă de aproximativ 3 procente faţă de competitorul său din PNL. Pantazi este trimis în judecată de DNA din 2015, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, pentru fapte de pe vremea când era viceprimar, sub primarul Neculai Răţoi.

Pantazi este acuzat alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei Paşcani că în 1997 au închiriat unei firme 60 de hectare de teren, pe mai mulţi ani. Ulterior, prin decizii succesive la care a participat şi Pantazi, firma a fost scutită de datorii la bugetul local, în cuantum de peste 2 milioane de lei.

16. Sinaia – Vlad Oprea (PNL). Liberalul a câştigat un nou mandat de primar la Sinaia. În 2016, el a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu. Oprea este acuzat că a renunţat în instanţă la mai multe terenuri ale municipalităţii, în favoarea unor concesionari, urmarea fiind că Sinaia a plătit peste 200.000 de euro pe cele 3 terenuri date în concesiune.

sursa si foto:  http://www.gandul.info

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .