.............................................................................

...cel mai bun ajutor pentru valoarea acestor informații primite este share pe facebook... și oriunde altundeva !

............................................................................

Sindicatele din invatamantul preuniversitar vor pierde anul acesta peste 10 milioane de euro, au declarat pentru HotNews.ro surse din sistem. Acesta este unul dintre principalele efecte ale unui ordin ministerial prin care se opreste retinerea automata a cotizatiilor sindicale din salariile cadrelor didactice pe statele de plata. In noiembrie 2011, in Monitorul Oficial a fost publicat un ordin comun al ministrului Educatiei, ministrului Finantelor si al ministrului Internelor care pune la dispozitia scolilor un nou sistem informatic de calcul al drepturilor salariale, care nu mai prevede posibilitatea de retinere direct din salariile profesorilor a cotizatiilor de sindicat, a ratelor C.A.R. sau a ratelor bancare. In replica, sindicalistii sustin ca ordinul incalca codul fiscal, precum si contractul individual de munca.

Surse din sistem au declarat pentru HotNews.ro ca ordinul de ministru se traduce prin pierderi de peste 10 milioane de euro, anual, pentru sindicate. In octombrie, sindicatele au primit cotizatii de la aproximativ 250.000 de cotizanti, dintr-un total de aproximativ 280.000 de profesori cati sunt in preuniversitar. In prezent, au ajuns la 23.000 de persoane care au cotizat, potrivit surselor citate. Cotizatia la sindicat este de 1% din salariul brut. In cazul unui profesor cu un salariu de 1.500 de lei, cotizatia lunara este de 15 lei.

“In nicio tara europeana, cotizatiile pentru sindicate nu sunt adunate cu ajutorul Ministerului Educatiei. Sindicatele sunt cele care trebuie sa se organizeze sa stranga acesti bani si sa isi convinga membrii ca merita sa le acorde acesti bani”, au declarat pentru HotNews.ro surse din interiorul sistemului.

Pe 1 noiembrie 2011, in Monitorul Oficial a fost publicat ordinul “privind validarea fluxurilor financiare pentru cheltuielile de personal in invatamantul preuniversitar de stat”, ordin comun al ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, si ministrului Internelor, Traian Igas. Prin acest ordin, “pentru facilitarea operatiunilor de avizare a statelor de personal si a statelor de plata a salariilor/statelor de plata avansuri concedii de odihna, asa cum sunt descrise in ordin, Ministerul Educatiei (…) pune la dispozitia inspectoratelor scolare si a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat sistemul informatic EDUSAL de calcul al drepturilor salariale”.

Sistemul informatic nu prevede, insa, nicio modalitate prin care pe statele de plata sa mai poata fi retinute automat cotizatiile sindicale. In plus, ordinul prezinta si noi formate ale statelor de plata a salariilor pe care nu mai sunt prevazute rubrici pentru cotizatia pentru sindicat sau pentru ratele la Casa de Ajutor Reciproc (C.A.R.).

Citeste aici ordinul care pune capat practicii de retinere automata a cotizatiilor sindicale direct din salariile cadrelor didactice pe statele de plata

Reactia sindicatelor. Simion Hancescu, presedintele FSLI: Vom actiona Ministerul Educatiei in instanta ca sa ne recuperam banii pe care sindicatele le-au pierdut

Dupa publicarea acestui ordin, cele trei federatii sindicale reprezentative din invatamantul preuniversitar romanesc – Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Sindicatelor din Invatamant “Spiru Haret” (FSI “Spiru Haret”) si Federatia Educatiei Nationale (FEN) – au cerut in instanta suspendarea executarii ordinului.

Sursa: Hotnews

............................................................................

Suntem un grup de entuziasti, majoritatea voluntari, care consideră că

presa nu este doar o ”gura de iad”

iar libertatea de exprimare NU este libertatea de a minți ci

LIBERTATEA DE A AFLA SI A SPUNE CAT MAI MULT ȘI MAI DES ADEVARUL.

Cei care controleaza presa

(intrega presa se afla in mana unor particulari cu conexiuni aproape clare)

urmaresc sa genereze agitatie, violenta, sa faca publicitate sexualitatii desantate si practicilor sexuale deviante, sa glorifice lipsa de educatie,

sa afecteze pacea fireasca intre cetatenii romani de etnie romana si cei de etnie maghiara,

sa foloseasca minoritatile etnice si sexuale pentru a discrimina majoritatea si a o controla.

Toate acestea se desfasoara conform unui plan intocmit cu precizie si pe care chiar și unii masoni, scarbiti de mizeria care erau pusi sa o faca de catre superiorii masoni, l-au deconspirat.

Ce putem face? Sa ne informam corect, sa fim prietenii si binevoitori unii cu altii, sa ne educam si sa ne unim pentru a face binele.

Cel mai bun ajutor pe care il puteti oferi este

share pe facebook,

înscriere în lista de prieteni,

like pe pagina noastră rostirea și

răspândirea orice prin mijloace proprii a acestor informații !

............................................................................ .